r
Nosalty Logó

Raffaello torta Valentin napra

Csenge.Mlnr
Raffaello torta Valentin napra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

1163
Kalória
20.5g
Fehérje
86.2g
Szénhidrát
85.1g
Zsír
73g
Víz
301.1g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
59.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 6980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    510.8 g
  • Telített zsírsav
    261 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5362.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    2348 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    517.2 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    438.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2473 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 6980 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 422 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztet szitálva hozzáadjuk, és az olvasztott vajat is hozzáöntjük. Csak most keverjük el úgy, hogy egy homogén masszát kapjunk.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval (segíti a felverődést) habbá verjük, de nem szabad, hogy túl kemény habot kapjunk, mert akkor nem lehet szépen elkeverni a masszával.
  3. A hab 1/3-át a masszához adjuk, és jól elkeverjük, így picit lágyítjuk. Majd a többi habot is hozzáadjuk, de ezt már óvatosan, laza mozdulatokkal keverjük el.
  4. A piskótatésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük (akinek van szív, de lehet sima kör is), és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A formából kivéve hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A fehér csokoládét gőzfürdőben megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A hűtőből kivett vajat kihabosítjuk, és hozzákeverjük a csokoládét is.
  3. A habtejszín kemény habbá vejük, majd hozzáadjuk a fehér csokis krémhez. Laza mozdulatokkal összekeverjük. Betesszük a krémet a hűtőbe egy kevés időre, hogy a krémünk keményebb legyen.
  4. A piskótát három részre vágjuk, és minden réteget megkenünk a krémmel, és a rétegeket megszórjuk durvára tört mandulával. Majd az egész tortát bekenjük a krémmel.

Díszítés

  1. A grillázs elkészítéséhez a mandulát durvára vágjuk, és a cukorral, vízzel elkezdjük melegíteni magas lángon. Mikor már kezd barnulni a cukor, levesszük a tűzről, és a masszát egy sütőpapírra öntjük ki. Megvárjuk, míg kihűl, majd kisebb-nagyobb darabokra tördeljük, és ráhalmozzuk a torta közepére.
  2. A Raffello golyókat kettéválasztjuk (ügyesen meg kell keresni az ostya illesztését), és körberakjuk vele a torta szélét.
  3. A végén a torta oldalát kókuszreszelékkel szórjuk meg úgy, hogy az egész oldalát befedje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Már nagyon közeleg a Valentin Nap, és aki szeretné meglepni szerelmét egy kis finomsággal, bátran tudom neki ajánlani ezt a romantikus Raffaello szívtortát, egy kis grillázzsal megspékelve.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek