r
Nosalty Logó

Raffaello torta Vicikó konyhájából

Vicikó
Raffaello torta Vicikó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1021
Kalória
13.1g
Fehérje
73.1g
Szénhidrát
77.2g
Zsír
156.7g
Víz
257.3g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
50.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1021 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1021 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    463.3 g
  • Telített zsírsav
    299 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3909.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    1140 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    438.6 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    940.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    326 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 6133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a kókuszreszeléket egy serpenyőben kissé megpirítjuk, majd kihűtjük.
  2. A puha vajat a cukorral kikeverjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk,egyesével a sárgákat a cukros vajhoz adjuk, és jól elkeverjük.
  4. A fehérjéket kemény habbá felverjük. A liszthez adjuk a sütőport, és beleszitáljuk a sárga masszába. Egy-két kanálnyi habbal fellazítva elkeverjük, majd az összes habot beletesszük, és óvatosan beleforgatjuk.
  5. Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük a tésztát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára, hústűpróbáig sütjük.
  6. Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. Majd megkenjük a lekvárral, és a lecsepegtetett, vékony szeletekre vágott barackokkal befedjük a tortát. Hagyjunk 2-3 db félbarackot a díszítéshez!
  7. A 18 db Raffaello golyót összetörjük, a mandulát előtte vegyük ki belőle, azt pedig külön, késsel összevágjuk.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, és beletesszük a széttördelt golyókat és a megvágott mandulát.
  9. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal, és rákenjük a tortára.
  10. A maradék barackkal és a további Raffaello golyókkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Németországban élő rokonunktól, férjem unokahúgától, nekem egyben legjobb barátnőmtől kaptam ezt a receptet. A sztori pedig az, hogy év elején, augusztusban, új kolléganő érkezett hozzájuk. Konkrétan egy óvodáról van szó, ahova az első egy-két nap csak az óvónénik mennek be. Namármost, az új kolléganő okos volt.;-) Úgy kezdte az első napját, hogy beállított egy ilyen tortával! Négyen-öten vannak óvónők, és pillanatok alatt el is fogyott a torta. A sztori végét kitalálhatjuk... A új kolléganővel minden rendben van. Maradhatott! Persze rögtön elkérte barátnőm is a receptet, és mivel áradozott róla, hogy ez milyen finom, így én is elkészítettem. Bizony finom!:-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek