r
Nosalty Logó

Kókuszos-habos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Kókuszos-habos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6880 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 266 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    747 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1720 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    457.1 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4510.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.8 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    351 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2987 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 6880 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját kikeverjük a vaníliával, és a cukorral, a pudingokkal, kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a maradék tejet, és folytonos keverés közben sűrű krémmé főzzük.
  3. A tojásfehérjékből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket és a lisztet.
  4. Papírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
  5. A habosra kevert margarint hozzáadjuk a kihűlt főzött krémhez.
  6. A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk csokival.
  7. Pár órát hűtjük, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 42033
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kókuszos-habos szelet
TraRita 118 recept

Régi bevált recept :). Kisfiam nagyon szereti (mi is ;)).

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Rita, gratulálok, ez is nagyon guszta, el is mentettem, látom rajta, hogy finom lehet ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

TraRita

Szia Anci! Köszi szépen! Nagyon fincsi ez is :) Szép napot! Rita

Olaszné Anci

Köszönöm, neked is ! Üdv: Anci

Vicikó

Kedves Rita! Kívánatosak......,de nagyon! Férjem biztos rendkívülien fog neki örülni, ha nálunk is az asztalra kerül!? nagy kókuszos!! Elmentettem és el is fogom készíteni! Köszi.Üdv: Vici

TraRita

Szia Vici! Nagyon finom és gyors süti! Jó sütést! Üdv: Rita

Törölt felhasználó

kipróbáltam, finom lett:)

TraRita

Cucimuci köszi a visszajelzést! Örülök, hogy ízlik :)

Éva-Anyóca

Ma kókuszos napom volt, és ezt a habos csodát is elkészítettem, nagyon jól sikerült, már nem sok van bel?le:-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

TraRita

Nagyon örülök :D

Törölt felhasználó

Sziasztok! Kérlek, segítsetek Nekem! 1 technikai kérdésem lenne.. Régen sok finom receptet nyomtattam ki az oldalról és ki is próbáltam a családom nagy örömére. Ezt a kókuszos-habosat is szeretném nemcsak kipróbálni, de kinyomtatni is, de mióta új az oldal, elt?nt a nyomtatható változat ikon, a nyomtatás gombra kattintva kb. 300% nagyításban nyomtatja a NoSaltys recepteket. így marad a manuális leírás? Vagy van egyéb lehet?ség is? El?re is köszönöm ha van valakinek ötlete. És köszönöm én is a sok finom receptet:))

TraRita

Szívesen a receptet! Sajnos a technikával kapcsolatban nem tudok mit mondani :(

SzalaiB

Sziasztok! Nagyon szeretjük ezt a sütit, kislányomnak egyik kedvence, de anyukám, aki elmondása szerint csak a kókuszos sütiket nem szereti, szintén imádja. Annyit változtattam rajta és szerintem érdemes így is kipróbálni, hogy a felvert tejszínhab egy részét belekeverem a kész krémbe. Szerintem így könnyebb és habosabb lesz, nekem kicsit nehéz nélküle. Összesen 5 dl tejszínt verek fel (növényi tejszínt, mert bár nem olyan finom, mint a természetes, de kárpótlásul nagyon jó a tartása), ennek kb. a fele megy a krémbe és a fele a tetejére. Nagyon jó recept! Köszönjük! Barbara

TraRita

Szia Barbara! Biztos finom tejszínesen a krém, hisz lazít rajta. Legközelebb kipróbálom így is :) Üdv: Rita

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tegnap megcsináltam, életem els? olyan sütije, ami sikerült is! :) Nagyon finom, és tényleg nem bonyolult! Bár nekem 4 órámba került, mire elkészültem vele, de mentségemre legyen mondva, nagyon kezd? vagyok sütikészítés terén. :) Annyit f?znék hozzá, hogy amikor megcsináltam a tésztát, nagyon megijedtem az állaga láttán, mert egy száraz, s?r? masszát láttam. Azt hittem, hogy elrontottam, mert valamiért azt gondoltam, hogy majd öntöm a tepsibe. :) Át is szaladtam gyorsan a szomszéd nénihez, hogy gyorsan jöjjön át, nézze meg, hogy kiöntsem-e, vagy lesz még bel?le valami. :) És még annyi, hogy a tejszínnel voltam bajban, nem tudtam, hogy milyen kell rá, és mennyi. Egy 2 dl-es habtejszínt vettem, abba tettem egy habfixálót, de nagyon kevés volt, de szerencsére volt még egy ekkora adag a szomszédban. :) Legközelebb tudni fogom, hogy mennyi kell, ha ekkora tepsi sütit csinálok. A végeredmény nagyon jó lett, és ez a lényeg, köszönöm szépen a receptet! :)

TraRita

Szia! Örülök, hogy sikered volt! :) Legközelebb már biztos gyorsabban össze dobod a sütit!:D További jó sütögetést kívánok! Üdv: Rita

Rumiszivi

Ma megsütöttem, nagyon finom lett, köszi a receptet :). Mivel nem volt otthon sok tojásom, lefeleztem a hozzávalókat (a tésztát 3tojásból és 2 kanál lisztb?l meg persze a többi hozzávaló feléb?l, a krémet meg 1, 5 csomag pudingból és a hozzávalók feléb?l készítettem, kevertem hozzá egy kis felvert tejszínt is) és kisebb tepsiben sütöttem meg ... de az eredmény ugyanaz :)

TraRita

Örülök, hogy ízlett! :D

Vanilla

Szombaton én is fél adagból készítettem, nagyon jól sikerült , ízlett a családnak! Könny? a tésztája és a f?tt krém is igazi házi krémes állagú. A hab tetejére hámozóval gyalultam étcsokit!

TraRita

Örülök, hogy nálatok is sikere volt :)

nettunderke

Kedves Rita! A te sutemenyed volt ma soron hogy kiprobaljam; es nem csalodtam. Nagyon nagyon finom a kremje; es az egesz sutemeny. Elfogom kesziteni maskor is. Koszonom a csaladom neveben is.

TraRita

Szia nettunderke! :) Örülök a sikerednek! Üdv neked és a családnak is! :D

melodyera

Sziasztok! Most készül és azt aaaa... tök egyszer?,- szuper az állaga a tésztának is meg a krémnek is. Ettem már hasonlót, ez is biztosan finom lesz. Hasonló receptet, egy-két eltéréssel, találtam egy konkurenciás lapon de inkább e mellett döntöttem mert az kisebb lett volna én viszont jó nagy adagot szeretnék felfalni úgy hogy még másnak is maradjon:-) Köszönöm a receptet!!! Máskor is megcsinálom.

TraRita

Örülök a sikerednek és annak is, hogy a receptem mellett döntöttél :)) Remélem ízlett is! :D És elég volt a mennyisége is :)

melodyera

Nagyon finom és jó sok lett bel?le. A krémet külön kiemelném: isteni!!! Hálás vagyok a receptér,- még 1× köszönöm!

Dominek Györgyné Judit

Valaki mondja meg nekem ,hogyan tudok törölni a recept könyvemb?l ,és külön rakni a kedvenceimet ,és hol találom a megsütöm részt :) köszönöm :)

scarlett69

Törlés: receptkönyvem/recept szerkesztése-ott ki-x-eled, amit törölni akarsz és beküldés.

Törölt felhasználó

Ugyanez a bajom nekem is sajnos :( hiába: szerkesztés törlés x, nem törli le és már nem tudok újat menteni a receptkönyvembe, már többször is írtam, egy-egy recept alá, vagyis kérdeztem hol (hogy) lehet törölni, de érdemben senki sem válaszolt. :) Különben ezt a sütit megcsináltam hétvégén! Nagyon finom a margarinból a krémbe csak 15 dkg-ot tettem nagyon jó volt így is!!!!

scarlett69

Még régebben elmentettem, csak az a baj, ha naponta csak egy-egy jó receptet találok, 7 sütit nem sütök hétvégén... Plusz a már bevált receptek... Hétköznap kevesebb a szabad id?m, meg hosszabb sütéshez fáradt is vagyok... Annyi receptet elmentettem már, ha évekig egy új recept sem jönne, akkor is lenne "sütnivalóm" :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.