Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos-ananászos sütemény

Kókuszos-ananászos sütemény
Kókuszos-ananászos sütemény
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény is a születésnapomra készült, a feketeerdő torta mellé. Nagyon finom, könnyű sütemény. Az én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 gramm 230 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém

Tetejére

ajánlat

A piskótát mielőtt megtöltjük, kókuszlikőrrel meglocsolhatjuk (nekem sajnos nem volt itthon, így ez elmaradt, de a likőr nélkül is nagyon finom).

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A fehérje habot óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fora előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, lehúzzuk róla a sütőpapírt óvatosan, és kihűtjük.

Krém

  1. Az ananászszeleteket alaposan lecsepegtetjük, és a konzervek levét lábosba öntjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és felforraljuk. Közben a pudingporokat a vízzel, és a 4 dkg kristálycukorral elkeverjük csomómentesre. Ha felforrt az ananászlé, besűrítjük a kikevert cukros pudingporral. Langyosra hűtjük.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzá adagoljuk a langyosra hűlt pudingot. Kihűtjük.
  3. Az ananász körcikkekből félreteszünk annyit, amennyivel befedjük a sütemény tetejét, a többit felaprítjuk.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Megkenjük a krém harmadával. Megszórjuk a felaprított ananásszal, majd erre rákenjük a krém második harmadát. Rátesszük a piskóta tetejét, és a tetejét megkenjük a maradék krémmel. Kirakjuk a félretett ananász körszeletekkel.
  5. A 7,5 dl vizet felforraljuk. Ráöntjük a tálba öntött tortazselé-porra. Robotgéppel 30 mp-ig keverjük, és rögtön ráöntjük a süteményünk tetejére. Hűtőbe tesszük pár órára.
  6. Tetszés szerint szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 969
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kókuszos süti ananásszal, kókuszkrémes ananászos süti, pudingos ananászos-kókuszos süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

643
tojás 10 db
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
ananászkonzerv 1296 g
kókuszos pudingpor 3 tasak
víz 3 dl
vaj 20 dkg
cukor 4 dkg
porcukor 6 dkg
kókuszreszelék 4 dkg
tortazselé 3 csomag
víz 7.5 dl