r
Nosalty Logó

Kókuszos-ananászos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Kókuszos-ananászos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 643 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 6450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 643 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6648.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2711 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    999.9 g
  • Cukor
    620 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2580.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    1571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 6450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A fehérje habot óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fora előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, lehúzzuk róla a sütőpapírt óvatosan, és kihűtjük.

Krém

  1. Az ananászszeleteket alaposan lecsepegtetjük, és a konzervek levét lábosba öntjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és felforraljuk. Közben a pudingporokat a vízzel, és a 4 dkg kristálycukorral elkeverjük csomómentesre. Ha felforrt az ananászlé, besűrítjük a kikevert cukros pudingporral. Langyosra hűtjük.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzá adagoljuk a langyosra hűlt pudingot. Kihűtjük.
  3. Az ananász körcikkekből félreteszünk annyit, amennyivel befedjük a sütemény tetejét, a többit felaprítjuk.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Megkenjük a krém harmadával. Megszórjuk a felaprított ananásszal, majd erre rákenjük a krém második harmadát. Rátesszük a piskóta tetejét, és a tetejét megkenjük a maradék krémmel. Kirakjuk a félretett ananász körszeletekkel.
  5. A 7,5 dl vizet felforraljuk. Ráöntjük a tálba öntött tortazselé-porra. Robotgéppel 30 mp-ig keverjük, és rögtön ráöntjük a süteményünk tetejére. Hűtőbe tesszük pár órára.
  6. Tetszés szerint szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5778
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 22.

Ajánló

A piskótát mielőtt megtöltjük, kókuszlikőrrel meglocsolhatjuk (nekem sajnos nem volt itthon, így ez elmaradt, de a likőr nélkül is nagyon finom).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos-ananászos sütemény
Gonoszka1 428 recept

Ez a sütemény is a születésnapomra készült, a feketeerdő torta mellé. Nagyon finom, könnyű sütemény. Az én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 gramm 230 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk