r
Nosalty Logó

Kókuszkocka Tamitól

NS
Kókuszkocka Tamitól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A tálaláshoz

1168
Kalória
12.7g
Fehérje
142.8g
Szénhidrát
64.5g
Zsír
31.6g
Víz
178.3g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
90.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tálaláshoz

Összesen 1168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tálaláshoz

Összesen 7016 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tálaláshoz

Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    386.8 g
  • Telített zsírsav
    261 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5794.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2371 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    856.6 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    189.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 7016 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 390 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
  2. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet.
  3. A masszát a tepsibe öntjük a sütőpapírra és középső bordamagasságon megsütjük (tűpróbáig). 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd kiborítva hagyjuk az egészet kihűlni, és 4x4 centis kockákra vágjuk.
  4. A mázhoz simára keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a rumot, vagy rumaromát.
  5. A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokis masszába, kissé lecsepegtetjük és a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Gyerekoromra gondolok, ha ebből fogyasztok!

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek