Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás rántotta

Diétás rántotta
Diétás rántotta
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges reggeli (ha ízbomba helyett igazi pirított hagymával csináljuk). Zöldséggel tálalva nagyon finom. A zabpehely helyettesíti a kenyeret, amit a rántottához szoktak enni. Rostban és vitaminban is gazdagabb. A sárgáját elhagyva csökkentjük a rántotta zsírtartalmát. 100 gramm tojásfehérje: 12,5 gramm fehérje; 0,8 gramm szénhidrát; 04, gramm zsír.
100 gramm zabpehely: 14,4 gramm fehérje; 64,3 gramm szénhidrát; 6,8 gramm zsír

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Diétázóknak.
Zöldségkörettel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjébe belekeverjük a zabpelyhet, és belemorzsoljuk az ízbombát is.
  2. A serpenyőben felhevítjük az olajat vagy a vajat, beleöntjük a tojást.
  3. Közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
  4. Kis háromszögekre vágva tálaljuk.


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 30 667
elküldve: 1
receptkönyvben: 210
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, vacsora
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zabpelyhes rántotta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andie
Andie / Andie Sat, 2013-02-23 21:27

Buta kérdésem lesz, de A fehérjét fel kell verni? vagy csak ùgy ahogy van?:)

Bettike0930
Bettike0930 Mon, 2011-11-28 16:14

Meglepően finom volt, köszi a receptet!
Bár nem pont így készítettem,mert diétán vagyok és a mai reggeli előírás szerint 1egész tojás,2fehérje,1 szelet rozskenyér volt. Csak éppen rozskenyér elfogyott és már tegnap eldöntöttem, hogy nem megyek hajnalba pékségbe és inkább kipróbálom a receptedet. Már átnéztem sok más receptedet és szerintem, ha vége a diétámnak, sokat ki fogok próbálni. :)
Már van jó pár ami ízletesnek tűnik. :)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Sat, 2010-10-16 12:55

Heti 1-2szer egy ilyen 3,5grammos kis kocka nekem még simán belefér a diétába. De aki annyira szigorúan veszi a dolgot, és van több ideje főzni, az csinálja inkább igazi hagymával, vagy lehet h szárítottat is lehet valahol kapni. Én diéta alatt szoktam édesítőszert, bolero porokat, édesítőszeres fehérjepor, ilyen ízbombákat, villámpácokat is használni. Napi kb. 30 percem van főzni, meló előtt. Ilyenkor jól jön az ilyesmi.
Akkor átírom, hogy pirított hagymával egészséges :) Ok Lumi?
Jó főzöcskézést!
pussz

lumika
lumika Sat, 2010-10-16 13:30

;-)

Hát igen... a legrosszabb a diétákban, hogy néha nagyon macerás még az alapanyagokat is beszerezni, plusz az elkészítés sem mindig 5 perc.
Remélem tényleg nem sértettelek meg, egyáltalán nem állt szándékomban, mert különben tökre tetszik a recept. A zabpehely a tojásba baromi jó ötlet, mert tele lesz rosttal, laktat, viszont nem terheli meg a szervezetet.
Pusza!

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Sat, 2010-10-16 23:11

Dehogy sértettél. Szívesen veszem az építő jellegű kritikát. És javítom is a hibát. Csak így lehet fejlődni, akármilyen téren (még főzésnél is).
Néha úgy is szoktam, h előző este belerakom a zabpelyhet, és akkor teljesen megpuhul benne, nem is lehet érezni. És grillfűszerrel is klassz.

Kremy
Kremy / Kremy Fri, 2010-10-15 23:01

  Hadd védjem meg a Knorr Ízbombát:én rendszeresen használom,mert egyszerűen más ízt lehet vele elérni,mint a sima hagymával. Amúgy nincs tele mesterséges anyaggal,ha pedig vigyázni akarunk a sótartalommal,használjunk kevesebbet belőle.

lumika
lumika Sat, 2010-10-16 09:30

Szia Kremy,
Én az ízfokozókat azért eléggé mesterséges anyagnak tartom. De inkább az zavar, hogy egy egészséges, diétás receptbe kerül bele alapanyagként.
Aki valaha is csinált normális diétát - tehát nem a tápanyag-megvonásos, "1 hét alatt -10 kiló"-s hülyeségeket - az tudja, hogy a diéta fontos alapja a mesterséges ízesítőszerek mellőzése. Az általad említett magas sómennyiség miatt is. Egy mesterséges anyag sohasem egészséges. Még kis mennyiségben sem.
Sebaj, attól még az használja, aki csak szeretné. Én maradok a sima pirított hagymánál, mert ha már pirított hagyma ízt akarok egy ételbe, akkor az ne legyen más ízű. :-)

Szép napot!
Lumi

lumika
lumika Fri, 2010-10-15 13:39

Sziasztok,
nem akarok kekeckedni, de minek Knorr ízbomba ebbe???? Miért nem lehet valódi, normális fűszereket használni? Miért nem lehet simán valódi pirított hagymával elkészíteni ezt a kaját?
Ha ilyen cuccot tesztek a kajába, az már minden, csak nem egészséges.

Itt van, hogy miből is áll az ízbomba: Só, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), cukor, vöröshagymapor 12%, növényi zsír, burgonyakeményítő, fűszerek (zellerrel), étkezési sav (citromsav), aroma (mustárolajjal), pirítotthagymalé koncentrátum 2,6%, élesztőkivonat.

Szóval szerintem, ha már figyelünk arra, hogy ne együnk kenyeret, és mellőzük a tojások sárgáját, akkor felejtsük el a művi ízesítőket is.

További lelkes főzőcskézést! :-)
Lumi

Lyly
Lyly / Lyly Thu, 2010-10-14 19:24

Ez nagyon ötletes, mindenképp kipróbálom.
Köszi a receptet.

321
tojásfehérje 5 db
zabpehely 20 g
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek