r
Nosalty Logó

Klasszikus churros csokoládészósszal

Nosalty
Klasszikus churros csokoládészósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A churroshoz

A csokoládészószhoz

312
Kalória
5.7g
Fehérje
33.9g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
63.5g
Víz
126.5g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
19.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A churroshoz

A csokoládészószhoz

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A churroshoz

A csokoládészószhoz

Összesen 2495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A churroshoz

A csokoládészószhoz

Összesen 136 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    138.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1012 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1884 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    270.9 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    507.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 2495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

A churroshoz

  1. A vizet, a vajat, a nádcukrot és a vaníliaaromát egy kis lábosban elkezdjük főzni. Amikor elolvadt a vaj és a cukor, hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg a massza össze nem áll, majd egy gombócként el nem válik az edény falától.
  2. Ekkor a tésztát egy tálba tesszük, pár percig hagyjuk hűlni, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, miközben egy kézi mixerrel folyamatosan keverjük. Miután egy tojást már teljesen felvett a tészta, jöhet a következő, és így tovább. A végén egy ragacsos, de nem folyós masszát kell kapnunk.
  3. A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük. Az olajat nagyjából 180 fokra melegítjük, majd csíkokat nyomunk belőle a forró olajba. Miután aranybarnára sültek, kihalásszuk, majd lecsepegtetjük őket. Még melegen fahéjas cukorba forgatjuk a churrost.

A csokoládészószhoz

  1. A tejszínt felmelegítjük, majd a felkockázott csokoládéra öntjük, és lefedve hagyjuk állni nagyjából 2-3 percet. Ekkor elkeverjük, amíg teljesen sima szószt nem kapunk. Amennyiben túl sűrű, hígítsuk további meleg tejszínnel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p

Ami nekünk a szalagos fánk, az a spanyoloknak a churros. Vagyis...nagyjából. Mindenesetre ezek az olajban ropogósra sütött, majd fahéjas cukorba forgatott égetett tésztakukacok képesek minket egy harapás után a napfényes mediterrán országba repíteni. A sűrű, mélybarna csokoládészósz meléé természetesen kötelező.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...