r
Nosalty Logó

Kétszínű epreske

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Kétszínű epreske
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 520 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3630 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 261 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 520 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4765.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 3630 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk), és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
  2. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm) kibéleljük sütőpapírral.
  3. A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sütőport.
  4. A cukrot a tojásokkal a gépi habverő legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük.
  5. Majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütőporos lisztet.
  6. Csomómentesre keverjük. A masszát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport.
  7. A sütőpapíros tepsibe simítjuk a kakaós tésztát, majd rá a világos masszát.
  8. Az apró epreket a süti tetejére szórjuk.
  9. Sütőben 180 fokon alul-felül sütéssel 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38*22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 388
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 37456
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Ajánló

Ha kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kétszínű epreske
Andi80_ 380 recept

Idén sajnos nagyon apró az eper a kertben, pedig idejében ki is ritkítottam a sűrű állományt. Ezekből a mini gyümölcsökből nem tudok olyan sütit készíteni, amin az eper dekorációként is szolgál. A hétvégén ezért ezt az egyszerű süteményt találtam ki. Hamar elkészíthető, finom, puha és hamar elfogy :-) Természetesen más gyümölccsel is kipróbálható. Nekem most épp barackjoghurt volt itthon, de az epres még jobb bele. A joghurtos poharat használtam mérőedénynek, de azok kedvéért, akik a mérlegelős megoldást szeretik, mellékeltem a lemért súlyokat is.

Hozzászólások (2)

frauklara

Kedves Andi! Kipróbáltam a receptedet, isteni finom, nagyon hamar elkészül,csak egyetlen "hibát" találtam benne, hogy még ennél is hamarabb felfalta a családom! Másnap süthettem a következ?t, meggyel próbáltam ki, ha lehet, ez még hamarabb t?nt el. Úgy t?nik, a megoldás a dupla mennyiség.

Andi80_

:-D Örömmel olvastam soraid. A "hibát" valóban a dupla adag orvosolhatja :-) Kedves egészségetekre!

nagynono

Kedves Andi ! Csatlakozom az el?ttem íróhoz, nagyon finom és egyszer? sütemény, nálunk is pillanatok alatt elfogyott.

Andi80_

Kedves egészségetekre :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

Így tedd el a lecsót nyáron, hogy egész évben együtt...

Ilyenkor nyárvégén szinte turbóra kapcsol a befőzési láz, a kert és a piac ontja magából a zöldségeket, gyümölcsöket, érdemes nekiállni a tartósításuknak, hogy aztán az év kevésbé gazdag hónapjaiban is élvezhessük a nyári ízeket. A lecsót is érdemes eltenni, most többféle módszert mutatunk, hogy hogyan.

Szekeres Dóra

További cikkek