r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Eri konyhájából

NS
Képviselőfánk Eri konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

2044
Kalória
47.7g
Fehérje
222.6g
Szénhidrát
101.4g
Zsír
269.9g
Víz
783.4g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
118.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 202 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2636.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    222.6 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 2044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    405.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    3134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10546.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    2198 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    5992 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    890.4 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1079.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    917 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    2405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3607 micro
Összesen 8172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. A vizet és a zsírt a cukorral és a sóval felforraljuk, majd beleöntjuk a lisztet, mikor nagyon forr, és addig reszteljük, amíg el nem válik az edény falától. Habverő segítségével belekeverjük egyenként a tojásokat, és simára keverjük.
  3. Simacsöves nyomózsákba tesszük, és felhasználástól függő formára tresszírozzuk, gőzös sütőben sütjük. Minél keményebb a tészta, annál jobban lyukacsosodik. Ha már egy pici színt kapott, lejjebb lehet venni a hőfokot 160-170 fokra.
  4. Ha kihűlt, felhasználástól függően olvasztott cukorba és mandulába forgatjuk vagy simán hagyjuk, és félbe vágjuk a fánkokat.
  5. Krém:
  6. 1,2 liter tejet pici sóval és a vaníliarúddal felteszünk főni.
  7. Egy nagyobb kézi üstbe öntjuk a megmaradt tejet, a keményítőt a tojássárgáját, és habverővel csomómentesre dolgozzuk.
  8. Mielőtt a tejünk kifutna, rázúdítjuk az üstben lévő keverékünkre. Addig főzzük, amíg visszalágyul egy kicsit, nyúlósabbá válik.
  9. Mindezek közben a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, és a felvert habot óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze, belekeverjük a forró főzetbe. Ezek utan csillagcsőrös nyomózsákból a fánkokba tresszírozzuk a krémet, és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, tejszínhabot nyomunk a tetejére, és ráhelyezzük a kalapokat.
  10. Lehetőség szerint a krém és a tojáshab egyszerre készüljön el, és azonnal bele kell keverni a habot a krémbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ezer éve ki akartam próbálni. Nem nagyon szerettem, de amint magam keszítettem el... hááát, isteni finom lett! Nagyon szépen köszönöm a barátnőmnek, hogy megtanított, hogyan is kell elkeszíteni!

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek