Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk Eri konyhájából

Képviselőfánk Eri konyhájából
Képviselőfánk Eri konyhájából
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezer éve ki akartam próbálni. Nem nagyon szerettem, de amint magam keszítettem el... hááát, isteni finom lett!

Nagyon szépen köszönöm a barátnőmnek, hogy megtanított, hogyan is kell elkeszíteni!

hozzávalók / 4 adag

Forrázott tésztához:

  • 30 dkg zsír
  • 30 dkg víz
  • 30 dkg liszt
  • 50 dkg tojás (kb. 10-11 db tojás, mérettől függ)
  • 1 dkg só
  • 1 dkg cukor

Krémhez:

  • 1,5 l tej
  • 40 dkg tojásfehérje
  • 40 dkg cukor
  • 20 dkg keményítő
  • 10 dkg tojássárgája
  • vanília
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:
  1. A vizet és a zsírt a cukorral és a sóval felforraljuk, majd beleöntjuk a lisztet, mikor nagyon forr, és addig reszteljük, amíg el nem válik az edény falától. Habverő segítségével belekeverjük egyenként a tojásokat, és simára keverjük.
  2. Simacsöves nyomózsákba tesszük, és felhasználástól függő formára tresszírozzuk, gőzös sütőben sütjük. Minél keményebb a tészta, annál jobban lyukacsosodik. Ha már egy pici színt kapott, lejjebb lehet venni a hőfokot 160-170 fokra.
  3. Ha kihűlt, felhasználástól függően olvasztott cukorba és mandulába forgatjuk vagy simán hagyjuk, és félbe vágjuk a fánkokat.

Krém:

  1. 1,2 liter tejet pici sóval és a vaníliarúddal felteszünk főni.
  2. Egy nagyobb kézi üstbe öntjuk a megmaradt tejet, a keményítőt a tojássárgáját, és habverővel csomómentesre dolgozzuk.
  3. Mielőtt a tejünk kifutna, rázúdítjuk az üstben lévő keverékünkre. Addig főzzük, amíg visszalágyul egy kicsit, nyúlósabbá válik.
  4. Mindezek közben a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, és a felvert habot óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze, belekeverjük a forró főzetbe. Ezek utan csillagcsőrös nyomózsákból a fánkokba tresszírozzuk a krémet, és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, tejszínhabot nyomunk a tetejére, és ráhelyezzük a kalapokat.
  5. Lehetőség szerint a krém és a tojáshab egyszerre készüljön el, és azonnal bele kell keverni a habot a krémbe.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 453
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes fánk, krémes sütemény, vaníliás képviselőfánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!