r
Nosalty Logó

Kenyér-kosárkák

Torma
Kenyér-kosárkák
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

313
Kalória
9.3g
Fehérje
55.8g
Szénhidrát
5.3g
Zsír
62.3g
Víz
-
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3644.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    335 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    373.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, kis vízzel, majd a többi langyos vízzel és az 1 ek olajjal fényes tésztát dagasztunk.
  2. 1 órát pihentetjük, mialatt előkészítjük a kisedényeket, amire a tésztát fogjuk csavarni/tekerni. A kis edényeinket kívülről beborítjuk erős alufóliával(mivel a tészta olajos lesz a fóliatetején, nem fog ráragadni).
  3. Bemelegítjük a sütőt 230 fokra.
  4. A megkelt tésztábólolajozott felületen, olajozott kézzel, hosszú (kb. 50 cm-es), 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk (néhányat meg is tekertem, mielőtt az edény köretekertem), majd egyenként körbetekerjük az alufóliázott edényeket. Lehet hézagosan vagy szorosan,tetszés szerint. Az egyik kis "kosárnak" fedelet is tekertem. Ajánlatos 20 perc alatt végezni a tekeréssel; nehogy túlkeljen a tészta (esetleg hűtőből vegyük a kelt tésztát).
  5. Mire végzünk, mehetnek a forró sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.
  6. Sütés után rögtön kivesszük a sütőből,párperc múlva óvatosan lecsúsztatjuk az alufóliáról, olajjal lekenjük, és rácson hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x40

Hamarosan itt a Húsvét; eszembe jutott, hogy megpróbálok kis kosárkákat sütni kelt tésztából. Utoljára a zebegényi fazekas táborban tekertem ehhez hasonló kis agyagedényeket. Az is kellemes kreáció volt!

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...