Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt szilvás és/vagy barackos lepény 4.

Kelt szilvás és/vagy barackos lepény 4.
Kelt szilvás és/vagy barackos lepény 4.
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hull a szilva a fánkról... A recept eredetije Valódi Sáfrány bolgjában van. Köszönet érte! Mivel érik a sárgabarack, legközelebb kipróbálom azzal is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én a mennyiségeket megnöveltem, és mivel dió nem volt itthon, mogyorót tettem bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet egy nagyobb lábasban meglangyosítjuk, teszünk bele 4 mokkacukrot, 3 - 4 kanál lisztet, és simára keverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen 25 - 30 percig kelesztjük.
  2. A vajat fölolvasztjuk és lehűtjük.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot, beleöntjük a kovászt, és géppel dagasztjuk. A megolvasztott vajat is fokozatosan a tésztába dolgozzuk.
  4. 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük.
  5. Ezalatt megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk a szilvát, ledaráljuk a mogyorót.
  6. Kelesztés után a tésztát kicsit átgyúrjuk, kinyújtjuk és egy nagyobb méretű kizsírozott tepsibe tesszük, 15 - 20 percet pihentetjük.
  7. A tetejét megszórjuk darált mogyoróval, ráhelyezzük a felezett szilvákat és meghintjük fahéjas cukorral.
  8. Végül megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 903
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DrHouse

Mióta szakács: 2011.04.04.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás lepény, fahéjas-mogyorós szilvás lepény, mogyorós szilvás lepény kelt tésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1383
finomliszt 75 dkg
élesztő 7.5 dkg
cukor 7.5 dkg
tej 3.7 dl
vaj 15 dkg
1 csipet
szilva 80 dkg
földimogyoró 10 dkg
cukor 6 ek
fahéj 1 teáskanál