Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt kuglóf Katharosz konyhájából

Kelt kuglóf Katharosz konyhájából
Kelt kuglóf Katharosz konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pehelykönnyű, finom reggeli vagy uzsonna kalács.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: én a dagasztást a kenyérsütő gépemmel végeztem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1,5 dl langyos tejben elkeverünk 1 ek porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A sót elkeverjük a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt (élesztős tej, tojássárgája, cukros tej, amit fokozatosan adunk hozzá!) tésztát dagasztunk.
  3. Majd a vége felé beledolgozzuk az olvasztott, langyos vajat, a mazsolát, a cukrozott citrom és narancshéjat.
  4. Kelni hagyjuk, majd ha megkelt, kicsit átgyúrjuk, és egy zsírozott, lisztezett, nagyméretű kuglófformába rakjuk, és ismét megkelesztjük.
  5. Sütés: 180-200 fokra előmelegített sütőben kb 40-45 percig, tűpróba! Ha nagyon sülne a teteje, alufóliával letakarjuk.
  6. Ha megsült, rácsra borítva kicsit hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 351
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás kalács, kelt mazsolás kalács, kandírozott gyümölcsös kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1037
friss élesztő 2.7 dkg
tojássárgája 4 db
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 kávéskanál
finomliszt 60 dkg
tej 3.5 dl
vaj 10 dkg
mazsola 5 dkg
kandírozott narancshéj 3 dkg
kandírozott citromhéj 3 dkg