Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Crumpets

Crumpets
Crumpets
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még Angliában láttam, hogy lehetett ilyeneket kapni, hasonlít a palacsintához. Egyébként lenne hozzá egy kifejezett sütő, valami gyűrű, amiben ezt sütik, de sikerült ezzel a megoldással, a szaggatóval helyettesítenem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, ebbe beletesszük a cukrot és az élesztőt.
  2. A mélyedésbe beleöntjük a tejet és a vizet, majd a tésztát összedolgozzuk.
  3. Meleg helyen, letakarva másfél órán keresztül megkelesztjük.
  4. Egy serpenyőbe beleteszünk egy nagyobb, kör alakú szaggatót, amibe töltünk a tésztából, és így sütjük meg a tésztát.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 11 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 119
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

élesztős palacsinta, amerikai palacsinta, vastag palacsinta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Matildácska
Matildácska Mon, 2013-02-25 13:20

Hmmmm... imádom a crumpets-t!!! Jól eláztatva vajjal+dszem vagy megkennem mogyoróvajjal,isteni finom:-)) Egy gyors és aránylag tápláló reggelinek tokéletes. A boltit tudom,hogy lehet fagyasztani így egy kísérletet teszek majd a recepteddel. Udv: Matilda

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-04-17 20:46

Kedves Flóra!

Nekem bejött az utólagos magyarázat is,:-))) nagyon odafigyelve: mivel elsőnek készült , sikerült elkészíteni :-)
Megleptem a családot, de ezt később is megtehetem velük, jól sikerült és bejött.:-)
Köszönöm szépen.:-))
Szép estét!
Holnapra szép tavaszi napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-04-17 09:23

Kedves Flóra!

Köszönöm a válaszodat! :-))
Így már tiszta dolog, és igazad van, ha az egyik oldala megsült, a másiknál már nem kell a forma, hisz nem fog szétesni.
Köszönöm szépen.:-)
Ma megy az alkotása.
Kesztyű előkészítve.:-)
Szép napot kívánok, és bocsi, hogy itt értetlenkedtem.:-))
Éva-Anyóca

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2012-04-17 17:43

Kedves Éva-Anyóca!
Semmi gond, valószínűleg nekem csak azért tűnt evidensnek, hogyan kell készíteni, mert én magam készítettem. Kicsit jobban kéne magyaráznom.:)))
Szép estét: Flóra

piakistvanne
piakistvanne Mon, 2012-04-16 11:54

A piacokon lehet venni úgy nevezett tarkedli sütőt kb 1500-2000ft-ért,de van valakinek idősebb ismerőse azoknak szokott ilyen sütője lenni ,úgy hogy nagyik kamrájába keresgélés és azzal nagyon egyszerű.Másik ötlet volt aki tükörtojás sütővel próbálkozott ugyan abba csak 3db lehet sütni.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2012-04-16 12:36

Igazad van. Utána néztem a tarkedli készítésének és annak használatára (gyerekkoromban ettem, de sosem készítettem még), és találtam választ blogokban:
"Ekkor jöttem rá, hogy nemcsak finom kiolajozásra van szükség, hanem jó bőven meg kell olajjal locsolni a sütőformát. Ráadásul nagyon alacsony hőfokon, hosszú ideig kell sütni, mert belül még így is nyers maradt némelyik."
"majd vékonyan kiolajozunk egy teflon serpenyőt, felhevítjük, és annyi tésztát merünk bele, hogy az amerikai palacsintához hasonló méretet kapjunk. Akinek vannak 8-10 cm-es átmérőjű fémgyűrűi, az azokat is tegye a serpenyőbe hevíteni és abba kanalazhatja a tésztát. Kb. 1 cm vastag korongokat kell kapnunk, melyeknek mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Normál esetben a korongok maguktól kiesnek a gyűrűből, ha nem, késsel segítsünk nekik.)"

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-04-16 11:13

Kedves Szeva50!

Na igen, a forma tuti ,hogy forró lesz, de ha ilyen formát akarunk sütni, akkor muszáj, abba csinálni, hogy hogy fordítom meg, még nem tudom, valami kevés zsiradék kell alá, és tényleg nagy méret kell, hogy középen se legyen nyers. :-)
Mindegy, várok, amíg Flóra válaszol, addig nem kezdem el, munkafolyamat leírása kell.:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-04-16 09:59

Kedves Flóra!

Nem bonyolult, nem nehéz, alapanyagok vannak itthon, délután megcsinálom.
Mentve.:-)
A serpenyőbe tesszük a speciális sütőformát, vagyis itt a pogácsa szaggatót, és abban sütjük. Valószínű, hogy mindkét oldala sült legyen, meg kell fordítani, igaz?
Szerintem, hogy ne tocsogjon, kevés zsiradékot, olajat, vajat használtál,nem?
Minden esetre nyert ügye van. :-)
Azért a válaszodat megvárom.:-)))

Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2012-04-16 17:34

Kedves Éva-Anyóca!
Az előző hozzászólásban válaszoltam is. Egyébként gondolom, ha mégis felforrósodna a szaggató, akkor kesztyűvel kell megfogni. Mondjuk kevés olaj nem árt a tészta alá.
Szép napot: Flóra

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2012-04-16 10:22

Szia Éva-Anyóca! Szerintem se bonyolult, csak a kivitelezéshez kell némi útmutatás. Ha megcsinálod, oszd meg légy szí a tapasztalatod. Ha javasolhatom, akkor a legnagyobb fánkszaggatóval készítsd, hogy a közepe se legyen nyers. Csak azt nem tudom még, hogy kiesik magától a formából, vagy késsel kell körbevágni? Viszont ekkorra már tűzforró a szaggató. Szóval várom az útmutatást. Szia: Éva

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2012-04-16 06:49

Kedves Flóra! Én elég vizuálisnak tartom magam, de nem látom tisztán a menetet: 1./ A serpenyőbe nem kell valami zsiradékféle? 2./ Ha igen annyi,mint a palacsintához? 3./ Az átforrósodott gyűrűből hogy veszed ki a "pogácsát"? 4./ Elég csak az egyik oldalát megsütni, vagy hogy fordítod meg? Üdv: Éva

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2012-04-16 17:32

Kedves Éva!
1. Én nem tettem zsiradékot a serpenyőbe, de gondolom ez attól is függ, hogy milyen (nekem teflonos). Szóval szerintem olaj vagy vaj esetleg mehet alá, ha biztosra akarsz menni, de kevesebb mint a palacsintához.
3. Egy kicsit én átkentem a gyűrűt előtte vajjal, és körbevágtam késsel, úgy jött ki. (Nekem a gyűrű nem nagyon forrósodott át.)
4. A másik oldalát is meg kell sütni, ha a gyűrűből kivettük, akkor már megtartja a formáját, és csak néhány percre kell a tűzre visszatenni.
Sajnálom, hogy nem fogalmaztam pontosan, remélem így érthető.
Üdv: Flóra

469
finomliszt 45 dkg
0.5 tk
cukor 1 ek
instant élesztő 1 tasak
tej 3 dl
víz 3 dl