r
Nosalty Logó

Kelkáposzta-steak céklás bulgurral

Gréti
Kelkáposzta-steak céklás bulgurral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sült kelhez

A bulgurhoz

A tálaláshoz

525
Kalória
18.4g
Fehérje
101.5g
Szénhidrát
9.7g
Zsír
306.9g
Víz
-
Koleszterin
22g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sült kelhez

A bulgurhoz

A tálaláshoz

Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sült kelhez

A bulgurhoz

A tálaláshoz

Összesen 2105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sült kelhez

A bulgurhoz

A tálaláshoz

Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    306.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5427.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    2106 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    406.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

Víz

  • Összesen
    1227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    579 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1149 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4887 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 2105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

A sült kelhez

  1. A kelkáposztát megmossuk, külső fedőleveleit leszedjük, torzsáját lenyisszantjuk, de csak kívül, majd 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a szeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A bulgurhoz

  1. Közben egy mély serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a kis kockákba vágott hagymákat, rájuk szórjuk az ugyancsak kockázott céklát és a cékla levelét, szárát is kisebb darabokba vágva.
  2. Rövid pirítás után rászórjuk a bulgurt, ezzel egy-két percig tovább pirítjuk, sózzuk-borsozzuk, majd felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. A hőfokot kicsire állítva, fedő alatt így pároljuk készre.

A tálaláshoz

  1. Tálaláskor a céklás bulgurköretre céklacsírát, a kelsteakre pedig chilipelyhet szórunk (de ezek ki is hagyhatók). Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Kelkáposzta steak - egy sült zöldség, ami eszméletlenül jól néz ki a tányéron. A legegyszerűbben elkészíthető fogás. Nem igényel előfőzést, párolást, csak simán egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a nem túl vékony káposztaszeleteket, és kis fűzerezéssel, olajozással mehetnek is a sütőbe, hogy nagyon dögösre piruljanak. A bulgur jó magában is, de zöldségekkel még ízletesebb. Szoktam mindenféle variációban főzni. Ez a céklás lett szerintem idáig a legütősebb. Hozzá kell tennem, hogy csokorban érkeztek a bordós gumók, ezért belekerült a levelük és a száruk is a köretbe. Ha tehetitek, csak így vásároljatok céklát! Amióta kistermelőktől szerzem be a zöldeket, azóta szembesültem ezzel a lehetőséggel. Korábban nem tudtam, micsoda varázslat a „tartozékokat” is felhasználni!

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...