r
Nosalty Logó

Kelkáposzta-steak céklás bulgurral

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Kelkáposzta-steak céklás bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sült kelhez

A bulgurhoz

A tálaláshoz

Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sült kelhez

A bulgurhoz

A tálaláshoz

Összesen 2105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sült kelhez

A bulgurhoz

A tálaláshoz

Összesen 99 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5427.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    1745 mg
  • Nátrium
    2106 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    579 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1149 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4887 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 2105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A sült kelhez

A bulgurhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A sült kelhez

  1. A kelkáposztát megmossuk, külső fedőleveleit leszedjük, torzsáját lenyisszantjuk, de csak kívül, majd 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a szeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A bulgurhoz

  1. Közben egy mély serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a kis kockákba vágott hagymákat, rájuk szórjuk az ugyancsak kockázott céklát és a cékla levelét, szárát is kisebb darabokba vágva.
  2. Rövid pirítás után rászórjuk a bulgurt, ezzel egy-két percig tovább pirítjuk, sózzuk-borsozzuk, majd felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. A hőfokot kicsire állítva, fedő alatt így pároljuk készre.

A tálaláshoz

  1. Tálaláskor a céklás bulgurköretre céklacsírát, a kelsteakre pedig chilipelyhet szórunk (de ezek ki is hagyhatók). Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 158
  • Össznézettség: 6361
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 17.

Ajánló

Húsvét előtti böjti időszakba vagy vegán étrendbe is beilleszthető fogás

Receptkategóriák

Kelkáposzta steak - egy sült zöldség, ami eszméletlenül jól néz ki a tányéron. A legegyszerűbben elkészíthető fogás. Nem igényel előfőzést, párolást, csak simán egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a nem túl vékony káposztaszeleteket, és kis fűzerezéssel, olajozással mehetnek is a sütőbe, hogy nagyon dögösre piruljanak. A bulgur jó magában is, de zöldségekkel még ízletesebb. Szoktam mindenféle variációban főzni. Ez a céklás lett szerintem idáig a legütősebb. Hozzá kell tennem, hogy csokorban érkeztek a bordós gumók, ezért belekerült a levelük és a száruk is a köretbe. Ha tehetitek, csak így vásároljatok céklát! Amióta kistermelőktől szerzem be a zöldeket, azóta szembesültem ezzel a lehetőséggel. Korábban nem tudtam, micsoda varázslat a „tartozékokat” is felhasználni!

Hozzávalók

A sült kelhez

A bulgurhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk