Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta főzelék 1.

Kelkáposzta főzelék 1.
Kelkáposzta főzelék 1.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy nem mindenki rajong ezért a főzelékért... de én igen!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bundáskenyérrel nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát félbe vágjuk és kb. 1 cm széles csíkokra szeleteljük. A krumplit meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk.
  2. A krumplit feltesszük főni, kb. 1/2 l vízben, a sóval és a köménymaggal.
  3. Ha felforrt, hozzáadjuk a kelkáposztát és a fokhagymát és lefedve kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük.
  4. A lisztet elkeverjük kb. 2 dl vízben és a kész főzeléket ezzel habarjuk be.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 73 923
elküldve: 1
receptkönyvben: 280
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

főzelék kelkáposztából

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2013-01-08 12:24

Nagyon finom! Kedvencem lett ez az étel!

dreka
dreka Sun, 2011-07-10 18:41

Anya pedig kis paprikás rántással sűríti a végén és nem simán liszttel habarja be. Én most így csináltam, kíváncsi vagyok, milyen lesz. :)

Pista39
Pista39 Sun, 2010-08-15 20:47

A kelkáposzta főzelék olyan majoránna nélkül, mint a sörözés sör nélkül

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-31 15:07

Elnézést, de ennek a fincsi főzeléknek mennyi a kalóriája? Ha mondjuk megeszek ebből 500 gr-ot....

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2010-03-31 16:10

kedves Ági!
meghagyom a válaszadás lehetőségét másoknak. megmondom őszintén, hogy én nem számolom a kalóriákat... a változatos étkezés szerintem kiegyensúlyozott, és az extra kalóriák gyorsan kompenzálhatók egy-egy salátával.
szép Húsvétot!
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-09-14 13:40

Én szoktam habarás előtt őrölt pirospaprikát, ízesítésnél pedig majorannát, bazsalikomot bele tenni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-08-22 05:12

tejfölös habarással is lehet csinálni? köszönöm

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2009-08-24 22:00

szia Kira!
mifelénk nem szokták. nem tudom miért, hisz a frankfurti levesben is van tejföl... mégis ezt a főzeléket nem nagyon tudom elképzelni tejfölösen. de lehet, hogy csak túlságosan ragaszkodom a megszokotthoz.
próbáld ki, és számolj be róla, milyen lett?
sok sikert!
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-02 12:50

 Mivel en is oda vagyok a kelkaposzta fozelekert,sokszor elkeszitem.Csak egy kicsit modositva,ugyanis en a krumplit felig megfozom,csak azutan teszem bele a kelkaposztat.Igy nem kell bele habaras,vagy rantas,ki mivel szereti,mivel a krumpli jobban szetfo es besuriti.Fogyni vagyok is nyugodtan ehetik.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2008-06-21 16:08

Köszönöm hogy válogathatok a receptekböl.

210
kelkáposzta 1 kis fej
burgonya 4 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
0.5 teáskanál
finomliszt 1 púpozott ek