Nosalty Logó

Kekszes süti palice konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
palice
Kekszes süti palice konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kakaós krémhez

A grízes-túrós krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz és a tetejére

Összesen 1017 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kakaós krémhez

A grízes-túrós krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz és a tetejére

Összesen 6101 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kakaós krémhez

A grízes-túrós krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz és a tetejére

Összesen 213 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.8 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1017 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.3 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7133 g
  • Cink
    344 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    275 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1011 mg
  • Nátrium
    3077 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1003.5 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    33 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    156 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 6101 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 213 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A kakaós krémhez

A grízes-túrós krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz és a tetejére

Elkészítés

A kakaós krémhez

  1. A keksszel kirakjuk egy tepsi vagy egy tálca alját.
  2. Elkészítjük az első krémet, a kakaósat úgy, hogy minden hozzávalót összekeverünk és felfőzzük, ameddig pudingszerű lesz. Forrón ráöntjük óvatosan a kekszekre és elsimítjuk rajtuk. Mindjárt rá is rakosgatjuk a következő réteg kekszet.
  3. Ezután megcsináljuk a következő krémet, addig a keksz beleköt a kakaós krémbe és már nem fog elcsúszni. A grízes krémhez mindent összekavarunk a túrót kivéve és felfőzzük. Mikor készen van belekeverjük a túrót is úgy melegen, és rákenjük a kekszekre. Elsimítjuk és mindjárt kirakjuk a következő réteg keksszel.
  4. Ezután készítjük el a vaníliás krémet úgy, hogy mindent összekavarunk és pudingszerűvé főzzük. Forrón ráöntjük a kekszekre és elsimítjuk, majd kirakjuk az utolsó sor kekszet is.
  5. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és bekenjük vele a kekszek tetejét.
  6. A hűtőben altatjuk és másnap elolvad a szánkban, annyira puha lesz.
  • Tepsi mérete: 45X25
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 260052
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A mindenkori kekszes süti és a saját ötletelés a krémek összeállítását illetően.:))

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jol neznek ki! Egyszeru keksz? A haztartasi kekszre gondolsz? Ha igen lehet helyettesiteni mas fele keksszel? Ahol en vagyok nincsen szogletes haztartasi keksz! koszonom!

palice

Szia Bkormos82! Koszonom! :)) Csinalhatod barmilyen fajtabol csak szogletes legyen! Udv,Alice.

Törölt felhasználó

Elmentve!:)

palice

Sutimorzsa orulok neki!

poirot

Gratulálok! Nagyon guszta. Csak azt nem tudom-e, hogy"eláll-e" másnapig a h?t?ben. ;) Esetleg ha a h?t?re riasztót szerelek. :D

palice

Kedves Poirot koszonom szepen!Akkor legalabb par orara tedd csak be, jo? :)))) Udv,Alice.

Törölt felhasználó

Gratulálok a recepthez, én ma készítettem el, remélem holnapra jól megpuhul. Tényleg nagyon egyszer?, és ahogy a krémeket kóstolgattam finom is lesz! Kezd? kis 'háziasszony' vagyok, de ez sikerélményt okozott! :) Köszönöm! :)

palice

Szia Kassziterit! Koszonom szepen! :) Nagyon orulok,hogy izlik es sikerelmenyed volt. Nagyon szivesen! Udv,Alice.

katalin23

Elkészítettem és nagy sikert aratott:) és tényleg egyszer? de mégis finom :D

palice

Szia Katalin23! Orulok,hogy sikered volt vele es izlett! :))) Koszonom,hogy megirtad! :) Udv,Alice.

Törölt felhasználó

120 db keksz? Akkor gáztepsi méret?

palice

Nekem ennyi db kellett,de lehet tobb vagy kevesebb is a talcatol,tepsitol fuggoen.Lehetseges,hogy gaztepsi meret.Nekem van egy 45X25 talcam es azon raktam ossze. Udv,Alice.

babos

Ezt kiprobalom csak nem tudom mikor mert fogyozom.

palice

Kedves Babos! Nagyon jo fogyozasi modszer,hogy este 6 utan nem eszel semmit.Reggel,delben jol be lehet enni,barmit,de este nem! Eredmenyes! Egy kocka suti reggel vagy delben nem art meg ;) Udv,Alice.

Törölt felhasználó

ha a nem szögletes kekszeket lerakás el?tt picit megmártogatod tejben vagy kakaóban, puhább lesz és az ujjacskáddal össze is tudod nyomogatni ?ket... a krémekt?l észre sem veszed ezt a kis csalást! :))

palice

Szia Lencse! Koszonjuk a tippet! :) Udv,Alice.

ilmocsa

nagyon tetszik elfogom késziteni

palice

Szia Ilmocsa! Orulok,hogy tetszik a receptem! Bizti,hogy nem banod meg,ha elkeszited! ;) Udv,Alice.

Marti48

Kedves Alice, mar regebben eltett recepted (turogomboc) mellett döntöttem ma lapozgatas közben, es egyben talloztam egy jot az oldaladon! Ezt a receptet is elteszem köszönettel es gratulalok a sikereknek! Kar, hogy nem teszel fel gyakrabban recepteket! Boldog Ujevet kivanok üdvözlettel: Marti

palice

Kedves Marti! Koszonom szepen a dicseretet es orulok,hogy tetszik amit nalam talaltal! Kisse megkesve,de annal nagyobb szeretettel en is BUEK Neked! Udv,Alice.

Marti48

Köszönöm szepen a jokivansagokat, melyeket viszont kivanok! Üdvözlettel: Marti

Walaky

KIEMELÉS A FACEBOOKON, KEDVES NOSALTY??????? MA - 2017. JÚLIUS 21., PÉNTEK 16 ÓRA MAGASSÁGÁBAN???????!!!!!!! HOGY IS VAN EZ??????!!!!!!!!!

cncDAni2

Én egyáltalán nem mondanám ezt egyszer? receptnek, hisz sok ismeretlen mennyiség van, kis kézügyesség is kell, megfelel? eszközök, kis számolás, folyamatos mosogatás a 3 réteghez, stb. - de persze, ne ijesszük el az embereket :). Én azért leírom miket hiányoltam/csináltam, aztán lehet kijavítani :D 1. lépés: "120 db keksz" - na ez ahány fajta annyi. Van egy képem a sütir?l, az én kekszem jóval nagyobb volt, így gondoltam a ~70 megteszi (450g). Kés?bb persze rájöttem hogy meg van adva területileg is: 45x25ös tepsi (1125cm2), 4 réteg (4500cm2 össz), 120 keksz, így 37,5cm2/keksz, a köztes helyekkel együtt, ami kb. egy 6x6 centis terület kekszenként. Végül kartonból válaszfalat csináltam a tepsimbe, ez lett az alap. 2. "ev?kanál": na ezt mindenki másképp értelmezi. Ha angol lenne és "cup"-ot írna a recept, 1 szavam se lenne, hisz az egy mértékegység ott, és nem is olyan kevés! Pár recept írja hogy "PÚPUS ev?kanál", itt nem, így gondoltam nem kell annyi amennyi ráfér a normál méret?nek mondható kanalamra. A krémet közepes lángon kb. 20 percig kavargattam, de az ugyanúgy maradt folyékony, közel se puding-szer? - ilyenkor már persze rájöttem hogy bizony jó nagy púpos ev?kanál mennyiségekr?l van itt szó! Úgyhogy kis extra liszttel összehúztam így s?r?bb lett. 3. A túrót szerintem mindenképp ajánlott áttörni, ami annyit tesz h villával pár percig nyomkodjuk. Ugyanúgy közepes er?sséggel, pár perc után már kezdett s?r?södni a készítmény (f?leg hogy már kimaxoltam a kanalamra tehet? porok mennyiségét) 4. "csomag": No az mennyi lehet? Nekem 10g-os volt. Félve de beletettem (f?ételes receptek cukor-mennyiségét felezni szoktam ha épp kell hozzá, és úgy kapok egy er?sen édes dolgot, vaníliás cukrot pedig negyedelni). Végül nem lett édes, meg a sütinek amúgyis az a dolga hogy édes legyen :-) 5. Mivel nincs g?zöl?m, ill. nem jöttem még rá hogy tudnék 1 lábasra másikat tenni stabilan úgy hogy ne érjenek az aljuk egymáshoz, így ezt eléggé átalakítottam: vajat olvasztottam, amibe beletettem a csokit, extra alacsony lángon (nálam 20%) felolvasztottam fél kanál olajjal, valamint hozzáöntöttem 1 picit tejet hogy kb. olyan állagot kapjak mint a többi réteg. Itt azért meglátszott h kevesebb a kekszem. Rengeteg öntet maradt a kekszekre (f?leg a vaj+tej higítástól is), de teljesen rendben volt. Végül mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

A kakaós krémhez

A grízes-túrós krémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek