Kekszes süti palice konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
palice

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 12% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kakaós krémhez
-
83g tej47 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
11 kcal
A grízes-túrós krémhez
A vaníliás krémhez
-
83g tej47 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
19 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
Az összeállításhoz és a tetejére
-
125g háztartási keksz524 kcal
-
17g csokoládé91 kcal
-
12 kcal
Összesen
1017
Kcal
- 12% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kakaós krémhez
-
500g tej280 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
68 kcal
A grízes-túrós krémhez
A vaníliás krémhez
-
500g tej280 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Az összeállításhoz és a tetejére
-
750g háztartási keksz3143 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
71 kcal
Összesen
6101
Kcal
- 12% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kakaós krémhez
-
17.5g tej10 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A grízes-túrós krémhez
A vaníliás krémhez
-
17.5g tej10 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
Az összeállításhoz és a tetejére
-
26.3g háztartási keksz110 kcal
-
3.5g csokoládé19 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
213
Kcal
- 12% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1188.8 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.3 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
1017
Kcal
- 12% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.3 g
Zsír
-
Összesen 139.6 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7133 g
-
Cink 344 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 1985 mg
-
Vas 275 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 1011 mg
-
Nátrium 3077 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1003.5 g
-
Cukor 405 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 133.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 33 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 156 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 339 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 494 micro
Összesen
6101
Kcal
- 12% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 4.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
213
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A kakaós krémhez
-
500 ml tej
-
2 evőkanál finomliszt
-
4 ek cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A grízes-túrós krémhez
A vaníliás krémhez
-
500 ml tej
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 csomag vaníliás cukor
-
4 ek cukor
-
2 db tojássárgája
Az összeállításhoz és a tetejére
-
100 g csokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A kakaós krémhez
- A keksszel kirakjuk egy tepsi vagy egy tálca alját.
- Elkészítjük az első krémet, a kakaósat úgy, hogy minden hozzávalót összekeverünk és felfőzzük, ameddig pudingszerű lesz. Forrón ráöntjük óvatosan a kekszekre és elsimítjuk rajtuk. Mindjárt rá is rakosgatjuk a következő réteg kekszet.
- Ezután megcsináljuk a következő krémet, addig a keksz beleköt a kakaós krémbe és már nem fog elcsúszni. A grízes krémhez mindent összekavarunk a túrót kivéve és felfőzzük. Mikor készen van belekeverjük a túrót is úgy melegen, és rákenjük a kekszekre. Elsimítjuk és mindjárt kirakjuk a következő réteg keksszel.
- Ezután készítjük el a vaníliás krémet úgy, hogy mindent összekavarunk és pudingszerűvé főzzük. Forrón ráöntjük a kekszekre és elsimítjuk, majd kirakjuk az utolsó sor kekszet is.
- A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és bekenjük vele a kekszek tetejét.
- A hűtőben altatjuk és másnap elolvad a szánkban, annyira puha lesz.
- Tepsi mérete: 45X25
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1878
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 221
- Össznézettség: 267198
- Feltöltés dátuma: 2012. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:

palice
47 recept
A mindenkori kekszes süti és a saját ötletelés a krémek összeállítását illetően.:))
Hozzászólások (12)
Nagyon jol neznek ki! Egyszeru keksz? A haztartasi kekszre gondolsz? Ha igen lehet helyettesiteni mas fele keksszel? Ahol en vagyok nincsen szogletes haztartasi keksz! koszonom!
Szia Bkormos82! Koszonom! :)) Csinalhatod barmilyen fajtabol csak szogletes legyen! Udv,Alice.
Elmentve!:)
Sutimorzsa orulok neki!
Gratulálok! Nagyon guszta. Csak azt nem tudom-e, hogy"eláll-e" másnapig a h?t?ben. ;) Esetleg ha a h?t?re riasztót szerelek. :D
Kedves Poirot koszonom szepen!Akkor legalabb par orara tedd csak be, jo? :)))) Udv,Alice.
Gratulálok a recepthez, én ma készítettem el, remélem holnapra jól megpuhul. Tényleg nagyon egyszer?, és ahogy a krémeket kóstolgattam finom is lesz! Kezd? kis 'háziasszony' vagyok, de ez sikerélményt okozott! :) Köszönöm! :)
Szia Kassziterit! Koszonom szepen! :) Nagyon orulok,hogy izlik es sikerelmenyed volt. Nagyon szivesen! Udv,Alice.
Elkészítettem és nagy sikert aratott:) és tényleg egyszer? de mégis finom :D
Szia Katalin23! Orulok,hogy sikered volt vele es izlett! :))) Koszonom,hogy megirtad! :) Udv,Alice.
120 db keksz? Akkor gáztepsi méret?
Nekem ennyi db kellett,de lehet tobb vagy kevesebb is a talcatol,tepsitol fuggoen.Lehetseges,hogy gaztepsi meret.Nekem van egy 45X25 talcam es azon raktam ossze. Udv,Alice.
Ezt kiprobalom csak nem tudom mikor mert fogyozom.
Kedves Babos! Nagyon jo fogyozasi modszer,hogy este 6 utan nem eszel semmit.Reggel,delben jol be lehet enni,barmit,de este nem! Eredmenyes! Egy kocka suti reggel vagy delben nem art meg ;) Udv,Alice.
ha a nem szögletes kekszeket lerakás el?tt picit megmártogatod tejben vagy kakaóban, puhább lesz és az ujjacskáddal össze is tudod nyomogatni ?ket... a krémekt?l észre sem veszed ezt a kis csalást! :))
Szia Lencse! Koszonjuk a tippet! :) Udv,Alice.
nagyon tetszik elfogom késziteni
Szia Ilmocsa! Orulok,hogy tetszik a receptem! Bizti,hogy nem banod meg,ha elkeszited! ;) Udv,Alice.
Kedves Alice, mar regebben eltett recepted (turogomboc) mellett döntöttem ma lapozgatas közben, es egyben talloztam egy jot az oldaladon! Ezt a receptet is elteszem köszönettel es gratulalok a sikereknek! Kar, hogy nem teszel fel gyakrabban recepteket! Boldog Ujevet kivanok üdvözlettel: Marti
Kedves Marti! Koszonom szepen a dicseretet es orulok,hogy tetszik amit nalam talaltal! Kisse megkesve,de annal nagyobb szeretettel en is BUEK Neked! Udv,Alice.
Köszönöm szepen a jokivansagokat, melyeket viszont kivanok! Üdvözlettel: Marti
KIEMELÉS A FACEBOOKON, KEDVES NOSALTY??????? MA - 2017. JÚLIUS 21., PÉNTEK 16 ÓRA MAGASSÁGÁBAN???????!!!!!!! HOGY IS VAN EZ??????!!!!!!!!!
Én egyáltalán nem mondanám ezt egyszer? receptnek, hisz sok ismeretlen mennyiség van, kis kézügyesség is kell, megfelel? eszközök, kis számolás, folyamatos mosogatás a 3 réteghez, stb. - de persze, ne ijesszük el az embereket :). Én azért leírom miket hiányoltam/csináltam, aztán lehet kijavítani :D 1. lépés: "120 db keksz" - na ez ahány fajta annyi. Van egy képem a sütir?l, az én kekszem jóval nagyobb volt, így gondoltam a ~70 megteszi (450g). Kés?bb persze rájöttem hogy meg van adva területileg is: 45x25ös tepsi (1125cm2), 4 réteg (4500cm2 össz), 120 keksz, így 37,5cm2/keksz, a köztes helyekkel együtt, ami kb. egy 6x6 centis terület kekszenként. Végül kartonból válaszfalat csináltam a tepsimbe, ez lett az alap. 2. "ev?kanál": na ezt mindenki másképp értelmezi. Ha angol lenne és "cup"-ot írna a recept, 1 szavam se lenne, hisz az egy mértékegység ott, és nem is olyan kevés! Pár recept írja hogy "PÚPUS ev?kanál", itt nem, így gondoltam nem kell annyi amennyi ráfér a normál méret?nek mondható kanalamra. A krémet közepes lángon kb. 20 percig kavargattam, de az ugyanúgy maradt folyékony, közel se puding-szer? - ilyenkor már persze rájöttem hogy bizony jó nagy púpos ev?kanál mennyiségekr?l van itt szó! Úgyhogy kis extra liszttel összehúztam így s?r?bb lett. 3. A túrót szerintem mindenképp ajánlott áttörni, ami annyit tesz h villával pár percig nyomkodjuk. Ugyanúgy közepes er?sséggel, pár perc után már kezdett s?r?södni a készítmény (f?leg hogy már kimaxoltam a kanalamra tehet? porok mennyiségét) 4. "csomag": No az mennyi lehet? Nekem 10g-os volt. Félve de beletettem (f?ételes receptek cukor-mennyiségét felezni szoktam ha épp kell hozzá, és úgy kapok egy er?sen édes dolgot, vaníliás cukrot pedig negyedelni). Végül nem lett édes, meg a sütinek amúgyis az a dolga hogy édes legyen :-) 5. Mivel nincs g?zöl?m, ill. nem jöttem még rá hogy tudnék 1 lábasra másikat tenni stabilan úgy hogy ne érjenek az aljuk egymáshoz, így ezt eléggé átalakítottam: vajat olvasztottam, amibe beletettem a csokit, extra alacsony lángon (nálam 20%) felolvasztottam fél kanál olajjal, valamint hozzáöntöttem 1 picit tejet hogy kb. olyan állagot kapjak mint a többi réteg. Itt azért meglátszott h kevesebb a kekszem. Rengeteg öntet maradt a kekszekre (f?leg a vaj+tej higítástól is), de teljesen rendben volt. Végül mindenkinek nagyon ízlett.