r
Nosalty Logó

Lángos gyorsan és egyszerűen

NS
Lángos gyorsan és egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

376
Kalória
8.9g
Fehérje
49.2g
Szénhidrát
15.7g
Zsír
35.3g
Víz
47.4g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    958 mg
  • Nátrium
    1774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    393.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk (langyos, cukrozott tejben elmorzsoljuk), majd a kefirrel elkeverjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a kefires élesztőt, a tojásokra szórjuk a sót, és az egészet homogén tésztává gyúrjuk.
  3. Kiolajozott folpack fóliában, gombócba gyúrva kb. 1 órát hűtőben pihentetjük.
  4. Vizes kézzel kis gombócot formázunk, amit kézzel lángos formára kinyújtunk, és a forró olajban kisütjük.
  5. A maradék tészta még 3-4 napig a hűtőben eláll (de vigyázat, szépen megnő).
  6. A mindkét oldalon aranybarnára sült lángosokat ízlés szerint megpakoljuk minden földi jóval :-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nagyon vártuk már a nyarat, hogy végre lehessen "esti lángosozni" (ahogy kisfiam nevezi) a Duna-parton. Sajnos ez mostanában két okból is meghiúsulni látszik; az árvízi helyzet egyfelől, a borús, esős idő másfelől lehetetlenné teszi ezen várva várt tervünk megvalósulását. Úgyhogy marad a házi lángos változat, melyet a hűtőben kell keleszteni, de ha nagyon türelmetlenek vagyunk "lángosilag", akkor akár kelesztés nélkül, azonnal is süthető. A sütésnek viszont van egy fortélya: nagyon forró olajban kell a lángosokat megsütnünk. Nálam mostanában a juhtúrós-tejfölös-lilahagymás változat a favorit, az örök standard, fokhagymás-sajtos-tejfölös mellett...

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...