r
Nosalty Logó

Túrós burek 2.

Erzso83
Túrós burek 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A burekhez

A locsoláshoz

380
Kalória
26.3g
Fehérje
27.1g
Szénhidrátok
16.7g
Zsír
191.2g
Víz
59.8g
Koleszterin
-
Rost
4.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burekhez

A locsoláshoz

Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burekhez

A locsoláshoz

Összesen 1516 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burekhez

A locsoláshoz

Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2732.1 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    1697 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10928.2 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    6788 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    764.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1516 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.1 g
  • Cink
    115 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A burekhez

  1. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy joghurtot, az ásványvizet, a tojást, a sót, és kikeverjük.
  2. Kiolajozunk egy magasabb falú tepsit. Az aljára 3-4 réteslapot teszünk, melyek közé olajat és vizet locsolunk. Jöhet egy adag túrós krém, és így tovább rétegezzük, amíg van hozzávaló. 2-3 réteg krém jön ki ebből a mennyiségből. A réteslapokat kettesével vagy hármasával rakjuk. A tetejére 3-4 réteslap kerüljön.
  3. Előmelegített sütőben sütjük kb. fél órát, meglocsoljuk az olajos-sós vízzel, visszatoljuk, és kb. még fél órát sütjük 180 fokon, világosbarnára.
  4. Melegen, joghurttal leöntve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Vajdaságban, ahol élek, az emberek nagyon szeretik a burekot, pékségekben állandóan kapható, van húsos, almás, meggyes, pizzás, sonkás változatban. Ezt a receptet egy ismerősömtől kaptam, aki egy ilyen pékségben dolgozott, és első kézből láthatta, hogyan készítik el az igazi burekot. A családom is nagyon szereti, kisebbik fiam nem szereti a túrót, de ha burekot készítek, nem tud neki ellenállni. Amíg terhes voltam a gyerekekkel, mániákus burek-evő voltam :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...