Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávékrémes fehércsokoládés sütemény

Kávékrémes fehércsokoládés sütemény
Kávékrémes fehércsokoládés sütemény
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először anyukám szülinapjára készítettem el, mert imádja a kávét és a csokit. Ebben a receptben pedig csodásan vannak ötvözve. Garantált sikert fog aratni a családban vagy a vendégségben!

hozzávalók / 4 adag

Kétféle piskóta

Kávékrém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Kétféle piskóta

  1. Sima piskóta: A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. Kivajazunk, és kilisztezünk egy 20x15 cm-es tepsit. 3 tojást kettéválasztunk: sárgáját jó 5 percen keresztül habosítjuk, majd a fehérjét a xilit felével felverjük (éppen annyira, hogy a habverő végén képződött habcsúcs oldalra fordítva egy kicsit lekonyuljon). Hozzákeverjük a sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a liszt felét. 10-12 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk kihűlni.
  2. Kakaós piskóta: Kivajazunk, és kilisztezünk egy újabb 20x15 cm-es tepsit. 3 tojást kettéválasztunk: sárgáját jó 5 percen keresztül habosítjuk, majd a fehérjét a xilittel felverjük (éppen annyira, hogy a habverő végén képződött habcsúcs oldalra fordítva egy kicsit lekonyuljon). A lisztet összekeverjük a kakaóporral. A fehérjéhez adjuk a sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaóporos lisztet. 10-12 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk kihűlni.

Kávékrém

  1. A tojássárgáját a pudingporral, a xilittel, a liszttel és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet az instant kávéval felforraljuk, majd hozzáadjuk a sárgájás keveréket, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. A puha vajat hozzáadva kézi mixerrel kihabosítjuk.
  2. A kakaós piskótalapra kenjük a töltelék felét, ráhelyezzük a sima lapot, megkenjük a töltelékkel úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőbe tesszük dermedni (legjobb, ha egy éjszakán át bent hagyjuk).

Tetejére

  1. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a sütemény tetején egyenletesen szétkenjük. Díszítésként megszórhatjuk tört kávéval vagy kicsi csokoládédarabkákkal. Szeletelésig újra hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x15 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 809
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szénhidrát diéta

Mióta szakács: 2015.08.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nespresso receptverseny, Nosalty receptverseny, Pur karácsonyi finomságok receptverseny, Somat Karácsonyi finomságok
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávés szelet, vaníliás kávés sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1152
tojás 6 db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
xilit 10 dkg
tojássárgája 3 db
vaníliás pudingpor 40 g
xilit 15 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 2 dkg
tej 5 dl
instant kávé 10 g
vaj 20 dkg
fehér csokoládé 20 dkg