r
Nosalty Logó

Kavart tök székely módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Incsifincsi
Kavart tök székely módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Összesen 674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Összesen 2698 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    270.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4305 micro
Összesen 2698 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Elkészítés

Majonéz elkészítése

  1. Megfőzünk egy tojást.
  2. Ha kész, kivesszük a főtt tojássárgáját, és összekeverjük egy nyers tojássárgájával.
  3. 3 teáskanál mustárt adunk hozzá, majd elkeverjük, sózzuk és borsozzuk.
  4. Ezután lassanként adagoljuk hozzá az olajat, nehogy kicsapódjon.
  5. Körülbelül 3 dl olajat vesz fel, többet semmiképp ne öntsünk hozzá, kevesebbet lehet!

Tök elkészítése

  1. A tököket feldaraboljuk (egy tököt 2 darabra vágunk), megsózzuk, és odarakjuk főni (20-25 percig).
  2. Ha megfőtt, rakjuk szitába, és hagyjuk, hogy magától lecsepegjen a leve. Semmiképp se préseljük ki, mert kipréselődik a zamatja!
  3. Amíg várunk, feldaraboljuk a hagymát és a maradék tojásfehérjét is.
  4. Ha mindezekkel megvagyunk, a tököt rakjuk egy edénybe, tányérba vagy amibe szeretnénk, és egy villával jól nyomkodjuk szét, hogy krémes legyen az állaga, majd adjuk hozzá a majonézt, az apróra vágott hagymát és tojásfehérjét, majd alaposan keverjük össze!
  5. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11426
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 17.

Ajánló

A kavart tök házikenyérrel a legfinomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kavart tök székely módra
Incsifincsi 31 recept

Ha nem megsütöm, megfőzöm a tököt és kikavarom finom krémesre! 

Hozzávalók

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!