Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kavart tök székely módra

Kavart tök székely módra
Kavart tök székely módra
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nem megsütöm, megfőzöm a tököt és kikavarom finom krémesre! 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kavart tök házikenyérrel a legfinomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

Majonéz elkészítése

  1. Megfőzünk egy tojást.
  2. Ha kész, kivesszük a főtt tojássárgáját, és összekeverjük egy nyers tojássárgájával.
  3. 3 teáskanál mustárt adunk hozzá, majd elkeverjük, sózzuk és borsozzuk.
  4. Ezután lassanként adagoljuk hozzá az olajat, nehogy kicsapódjon.
  5. Körülbelül 3 dl olajat vesz fel, többet semmiképp ne öntsünk hozzá, kevesebbet lehet!

Tök elkészítése

  1. A tököket feldaraboljuk (egy tököt 2 darabra vágunk), megsózzuk, és odarakjuk főni (20-25 percig).
  2. Ha megfőtt, rakjuk szitába, és hagyjuk, hogy magától lecsepegjen a leve. Semmiképp se préseljük ki, mert kipréselődik a zamatja!
  3. Amíg várunk, feldaraboljuk a hagymát és a maradék tojásfehérjét is.
  4. Ha mindezekkel megvagyunk, a tököt rakjuk egy edénybe, tányérba vagy amibe szeretnénk, és egy villával jól nyomkodjuk szét, hogy krémes legyen az állaga, majd adjuk hozzá a majonézt, az apróra vágott hagymát és tojásfehérjét, majd alaposan keverjük össze!
  5. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 838
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Incsifincsi

Mióta szakács: 2018.01.25.
29 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, buli receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kikavart tök, kavart tök, krémtök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

674
főtt tojás 1 db
tojássárgája 1 db
mustár 4 teáskanál
napraforgó olaj 3 dl
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
közönséges tök 2 közepes db
fehér hagyma 1 közepes db