Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Créme brulée ahogy Zsanett készíti

Créme brulée ahogy Zsanett készíti
Créme brulée ahogy Zsanett készíti
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokszor készítettem már ezt a nagyon egyszerű és gyors édességet. Az íze valami csoda. Próbáljátok ki, verhetetlen siker....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen, melegen, mindenhogyan nagyon finom édesség. Én már variáltam többféleképpen is, kevés kókuszreszeléket téve a krémbe vagy akár olvasztott csokit... Ez az alap, természetesen ízlés szerint variálható...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük fel a tejet a tejszínnel és a vaníliarúd kikapart belsejével (majd a szárát is dobjuk nyugodtan bele), ennek hiányában a vaníliás cukorral.
  3. Keverjük el a tojássárgáját a cukorral simán kézi habverővel.
  4. Miután elkezd pezsegni a tejszínes tejünk kapcsoljuk le, és óvatosan adjuk hozzá a cukros tojássárgánkat (először egy kevés tejszínt vegyítsünk el a tojássárgában, majd rendszeres kevergetés mellett adjuk hozzá a többi tojássárgát).
  5. Ezután öntsük formákba. Tegyük be egy tepsibe, aminek az aljába vizet teszünk, majd helyezzük bele a még nyers édességünket.
  6. 50-60 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt szórhatunk rá kevés kristálycukrot, majd grillező fokozatra kapcsolva, legfelülre helyezve a sütőben karamellizálhatjuk a tetejét. Vigyázzunk, nehogy megégjen, elég neki pár perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 749
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanett111

Mióta szakács: 2010.08.22.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

crema catalana, égetett krém, katalán krém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

596
habtejszín 500 g
tojássárgája 6 db
tej 125 ml
cukor 120 g
vanília 1 db