r
Nosalty Logó

Créme brulée ahogy Zsanett készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanett111
Créme brulée ahogy Zsanett készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 596 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2380 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 276 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 596 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1815 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 2380 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük fel a tejet a tejszínnel és a vaníliarúd kikapart belsejével (majd a szárát is dobjuk nyugodtan bele), ennek hiányában a vaníliás cukorral.
  3. Keverjük el a tojássárgáját a cukorral simán kézi habverővel.
  4. Miután elkezd pezsegni a tejszínes tejünk kapcsoljuk le, és óvatosan adjuk hozzá a cukros tojássárgánkat (először egy kevés tejszínt vegyítsünk el a tojássárgában, majd rendszeres kevergetés mellett adjuk hozzá a többi tojássárgát).
  5. Ezután öntsük formákba. Tegyük be egy tepsibe, aminek az aljába vizet teszünk, majd helyezzük bele a még nyers édességünket.
  6. 50-60 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt szórhatunk rá kevés kristálycukrot, majd grillező fokozatra kapcsolva, legfelülre helyezve a sütőben karamellizálhatjuk a tetejét. Vigyázzunk, nehogy megégjen, elég neki pár perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6687
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 16.

Ajánló

Hidegen, melegen, mindenhogyan nagyon finom édesség. Én már variáltam többféleképpen is, kevés kókuszreszeléket téve a krémbe vagy akár olvasztott csokit... Ez az alap, természetesen ízlés szerint variálható...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Créme brulée ahogy Zsanett készíti
Zsanett111 12 recept

Nagyon sokszor készítettem már ezt a nagyon egyszerű és gyors édességet. Az íze valami csoda. Próbáljátok ki, verhetetlen siker....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.