Kaszinótojás rántva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
Panírhoz
-
28g tojás35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Töltelékhez
-
180g főtt tojás279 kcal
-
13g sonka17 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
14g majonéz74 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
555
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
Panírhoz
-
110g tojás138 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
Töltelékhez
-
720g főtt tojás1116 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
55g majonéz294 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
2216
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
Panírhoz
-
9.8g tojás12 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
3.6g zsemlemorzsa14 kcal
Töltelékhez
-
64g főtt tojás99 kcal
-
4.4g sonka6 kcal
-
4.4g sajt16 kcal
-
5.3g tejföl11 kcal
-
4.9g majonéz26 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
197
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1392.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 622 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 171.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 607 mg
-
Retinol - A vitamin: 362 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 760 micro
Összesen
555
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 135.6 g
Zsír
-
Összesen 148.8 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 3143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5570.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 879 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 1765 mg
-
Nátrium 2489 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 684.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1460 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 716 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 428 micro
-
Kolin: 2429 mg
-
Retinol - A vitamin: 1450 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3038 micro
Összesen
2216
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
Panírhoz
-
2 db tojás
-
2 púpozott ek finomliszt
-
4 ek zsemlemorzsa
Töltelékhez
-
12 db főtt tojás
-
3 ek tejföl
-
5 ek majonéz
-
1 teáskanál mustár
-
fekete bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
Panírhoz
- A tojásokat keményre főzzük (forrástól számítva kb. 10 percig). Amíg fő, előkészítjük a panírozáshoz szükségek anyagokat, és egy serpenyőben olajat készítünk a sütéshez.
- A megfőtt tojásokat megtisztítjuk, megtörölgetjük, és hosszában kettévgjuk. A sárgákat óvatosan kiemeljük, és egy tálba helyezzük, a fehérjéket pedig elkezdjük bepanírozni (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
- Az olajat felhevítjük, és kisütjük a bepanírozott tojásféléket (olajsütőben is lehet, de nem kell neki sok idő, maximum 1 perc, mert nagyon hamar megsül, szép barna legyen).
- Papírszalvétára szedjük a lyukas felével lefelé, így a benne maradt extra olaj szépen ki tud csepegni. Hagyjuk kihűlni.
Töltelékhez
- Amíg a tojások hűlnek, a sonkát ledaráljuk (én zöldség aprítót használtam, tökéletesen megfelelt), a sajtot lereszeljük, és a tojások sárgájához adjuk.
- Apránként belekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt. Először mindig csak keveset adjunk, nehogy túl híg legyen a krém. Ételízesítővel, fekete borssal ízesítjük, jól kikavarjuk, és a kihűlt tojás felekbe töltjük.
- Dekorálni lehet piros arannyal vagy friss petrezselyem levéllel, amivel szeretnénk. Várom a véleményeteket, kommenteket :) Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 1 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1420
- Feltöltés dátuma: 2016. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
NS
17513 recept
Húsvétra készítettem el ezt a fantasztikus előételt. Nagyon szeretjük a kaszinótojást, és természetes volt, hogy ott lesz a húsvéti asztalon. Valami újat akartam kipróbálni, innen jött az ötlet, mi lenne, ha kirántanám a fehérjéket megtöltés előtt? Annyira jól sikerült, hogy innen kezdve csak ezen a módon fogom elkészíteni. Érdemes kipróbálni. :)