r
Nosalty Logó

Kaszinótojás rántva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kaszinótojás rántva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Panírhoz

Töltelékhez

Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Panírhoz

Töltelékhez

Összesen 2216 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Panírhoz

Töltelékhez

Összesen 197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    3143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5570.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    2489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    716 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    2429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3038 micro
Összesen 2216 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Panírhoz

Töltelékhez

Elkészítés

Panírhoz

  1. A tojásokat keményre főzzük (forrástól számítva kb. 10 percig). Amíg fő, előkészítjük a panírozáshoz szükségek anyagokat, és egy serpenyőben olajat készítünk a sütéshez.
  2. A megfőtt tojásokat megtisztítjuk, megtörölgetjük, és hosszában kettévgjuk. A sárgákat óvatosan kiemeljük, és egy tálba helyezzük, a fehérjéket pedig elkezdjük bepanírozni (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
  3. Az olajat felhevítjük, és kisütjük a bepanírozott tojásféléket (olajsütőben is lehet, de nem kell neki sok idő, maximum 1 perc, mert nagyon hamar megsül, szép barna legyen).
  4. Papírszalvétára szedjük a lyukas felével lefelé, így a benne maradt extra olaj szépen ki tud csepegni. Hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez

  1. Amíg a tojások hűlnek, a sonkát ledaráljuk (én zöldség aprítót használtam, tökéletesen megfelelt), a sajtot lereszeljük, és a tojások sárgájához adjuk.
  2. Apránként belekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt. Először mindig csak keveset adjunk, nehogy túl híg legyen a krém. Ételízesítővel, fekete borssal ízesítjük, jól kikavarjuk, és a kihűlt tojás felekbe töltjük.
  3. Dekorálni lehet piros arannyal vagy friss petrezselyem levéllel, amivel szeretnénk. Várom a véleményeteket, kommenteket :) Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 1 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1420
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétra készítettem el ezt a fantasztikus előételt. Nagyon szeretjük a kaszinótojást, és természetes volt, hogy ott lesz a húsvéti asztalon. Valami újat akartam kipróbálni, innen jött az ötlet, mi lenne, ha kirántanám a fehérjéket megtöltés előtt? Annyira jól sikerült, hogy innen kezdve csak ezen a módon fogom elkészíteni. Érdemes kipróbálni.  :)

Hozzávalók

Panírhoz

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...