Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kaszinótojás rántva

Kaszinótojás rántva
Kaszinótojás rántva
21 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 1 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra készítettem el ezt a fantasztikus előételt. Nagyon szeretjük a kaszinótojást, és természetes volt, hogy ott lesz a húsvéti asztalon. Valami újat akartam kipróbálni, innen jött az ötlet, mi lenne, ha kirántanám a fehérjéket megtöltés előtt? Annyira jól sikerült, hogy innen kezdve csak ezen a módon fogom elkészíteni. Érdemes kipróbálni.  :)

hozzávalók / 4 adag

Panírhoz

Töltelékhez

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

Panírhoz

  1. A tojásokat keményre főzzük (forrástól számítva kb. 10 percig). Amíg fő, előkészítjük a panírozáshoz szükségek anyagokat, és egy serpenyőben olajat készítünk a sütéshez.
  2. A megfőtt tojásokat megtisztítjuk, megtörölgetjük, és hosszában kettévgjuk. A sárgákat óvatosan kiemeljük, és egy tálba helyezzük, a fehérjéket pedig elkezdjük bepanírozni (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
  3. Az olajat felhevítjük, és kisütjük a bepanírozott tojásféléket (olajsütőben is lehet, de nem kell neki sok idő, maximum 1 perc, mert nagyon hamar megsül, szép barna legyen).
  4. Papírszalvétára szedjük a lyukas felével lefelé, így a benne maradt extra olaj szépen ki tud csepegni. Hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez

  1. Amíg a tojások hűlnek, a sonkát ledaráljuk (én zöldség aprítót használtam, tökéletesen megfelelt), a sajtot lereszeljük, és a tojások sárgájához adjuk.
  2. Apránként belekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt. Először mindig csak keveset adjunk, nehogy túl híg legyen a krém. Ételízesítővel, fekete borssal ízesítjük, jól kikavarjuk, és a kihűlt tojás felekbe töltjük.
  3. Dekorálni lehet piros arannyal vagy friss petrezselyem levéllel, amivel szeretnénk. Várom a véleményeteket, kommenteket :) Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 927
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mommy88

Mióta szakács: 2014.12.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött tojás sütve, bundás kaszinótojás, húsvéti tojás panírban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

554
tojás 2 db
finomliszt 2 púpozott ek
zsemlemorzsa 4 ek
főtt tojás 12 db
sonka 5 dkg
sajt 5 dkg
tejföl 3 ek
majonéz 5 ek
mustár 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint