Nosalty Logó

Karfiolkrémleves szárnyasgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Karfiolkrémleves szárnyasgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1479 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 48 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6256.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    3760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1126.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    796 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2773 micro
Összesen 1479 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk.
  2. Vaj és kevés olívaolaj keverékén megpároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.
  3. Beletesszük a felkockázott burgonyát (mennyisége attól függ, hogy milyen sűrűségű krémlevest szeretnénk), és kicsit lepirítjuk (de vigyázzunk, nehogy színt kapjon), hozzáadjuk a karfolt, majd felöntjük az alaplével, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Sózzuk és borsozzuk.
  4. Közben elkészítjük levesbetétünket, a szárnyasgaluskát: ehhez a csirkemellet kétszer ledaráljuk, apránként adagolva hozzáadjuk a tejszínt, a tojást, a petrezselyemzöldet, a sót, és alaposan elkeverjük.
  5. Mikor a zöldségek már megpuhultak, botmixerrel pürésítjük, és újraforraljuk.
  6. A galuskákat kiskanállal a forrásban lévő leveshez adjuk, és 6-7 perc alatt készre főzzük. A leveshez adjuk a tejszínt, és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5429
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kis gasztronauta 142 recept

A szárnyasgaluska valami hihetelenül jól megy a krémlevesekhez, legyen az burgonyakrémleves vagy akár karfiolkrémleves. Bátran ajánlom mindenkinek!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon jól hangzik, és biztos fincsi lehet, köszönöm szépen a receptet. :-o Éva-Anyóca

A kis gasztronauta

Nagyon szívesen Éva_Anyóca! Szívb?l ajánlom az elkészítését, mert eszméletlenül finom! :P Szép hetet kívánok! Üdv: Bea

Éva-Anyóca

Kedves Bea! Remélem, jó hetünk lesz, de tennivalókkal teli, nincs megállás,...de ez így is van jól.:-o Neked is szép napokat kívánok, és Kellemes Adventi készül?dést, most már tényleg itt az els? vasárnapja.:-O Éva-Anyóca

A kis gasztronauta

:) Így igaz, már alig várom a nagy karácsonyi sütés-f?zést. :) Jó készül?dést (és sok finom receptet :P ) Neked is kedves Éva-Anyóca! Üdv: Bea

Éva-Anyóca

Kedves Bea! Receptben nem volt eddig sem, és ahogy itt nézel?dök, ezután sem hiány. Szerencsénkre!!! :-O És egyre gyarapodik a sok ünnepre való süti, és ünnepi étek.:-O Így viszont fogalmam nincs, azaz 2-3 süti receptjén kívül, karácsonyra, -hogy mi lesz ami karácsonykor, mi lesz ami szilveszterkor készül, bár, a szilveszteri étel, az a tavalyi ismétlése lesz, nagyon bejött, és reméljük( ahogy a mondás és a hagyomány tartja), anyagilag is segíteni fog: sült malac, és a tavalyi lencsef?zelékem, az fenn is van, Olaszné Anci és anyósom kett?se alkotta ötletb?l született, és megérte, nagyon finom lett. :-O Most gy?jtögetem a recepteket, és átgondolom, és sorrendbe rakom, aztán változtatok, mert jön egy nagyon fincsi érdekesség,.... Most még ez van.....de alakulóban. Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

dememol

Nagyon jo! Most mar tudom mit fogok kesziteni a megmaradt csirkehusbol, ugyanis az en vom gorog, ha fozi a gorog citromos csirkelevest es csak a mellehust teszik a levesbe a tobbi hust nem, en szoktam igy- ugy felhasznalni, vagy "megenni". Ez ragyogo, ki fogom probalni.

A kis gasztronauta

Kösziii, remélem, hogy ízlett! :) Bea

Biri36

Ez volt eddig a legfinomabb karfiolkrémleves, amit ettem. A "betét" pedig más levesekbe is nagyon jól illeszthet?. Köszönöm ezt a remek receptet. :)

A kis gasztronauta

Nagyon szépen köszönöm! Örülök, hogy ízlett, nálunk is nagy kedvenc lett ez a fincsi betét. :) Üdv: Bea

szepandi3

Fenséges lett!! Legközelebb galuskával fogom készíteni....:)

A kis gasztronauta

Nagyon örülök neki, hogy ízlett! :) Üdv: Bea

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.