Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolfelfújt ahogy szanten készíti

Karfiolfelfújt ahogy szanten készíti
Karfiolfelfújt ahogy szanten készíti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés kalóriás ételrecept.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben főzzük puhára a karfiolrózsákat, majd tegyük őket tűzálló edénybe.
  2. A tojások fehérjét válasszuk szét a sárgájától, és verjük habbá őket. A vajat olvasszuk fel, ha forró, tegyük bele a lisztet és pár másodpercig pirítsuk, de óvatosan, ne barnuljon be a rántás. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejet és keverjük csomómentesre.
  3. Adjuk hozzá még a 2 tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele levesízesítőt is, és kevés szerecsendiót.
  4. Következik a felvert tojáshabok óvatos hozzáadása. A kész masszát öntsük a karfiolra, majd sütőben 30-40 perc alatt süssük aranybarnára a felfújtat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 871
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolos felfújt, sós zöldségfelfújt, karfiolfelfújt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

272
karfiol 1 közepes fej
tojás 3 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint