Nosalty Logó

Karamelltorta marcipán bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Karamelltorta marcipán bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 533 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4269 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 233 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 533 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3412.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.6 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    858 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 4269 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. 8 tojásból a szokásos módon egy normál méretű csatos formában piskóta karikát sütünk.
  2. A 16 dkg cukrot karamellizáljuk, majd a tűzről levéve hozzáöntünk 3 dl vizet.
  3. Visszatesszük a tűzre, kis lángon addig forraljuk, míg felolvad a vízben a cukor.
  4. A maradék 1 dl vízben elkeverjük a pudingport. Hozzáöntjük a karamellához, és besűrítjük. Majdnem teljesen lehűtjük.
  5. Amíg hűl, habbá verjük a tejszínt. Lazán a kihűlt pudinghoz keverjük. (Közben igyatok meg egy tejszínhabos kávét.)
  6. A piskóta karikát három részre vágjuk.
  7. A krémmel betöltjük, kicsit lehűtjük.
  8. A három ek baracklekvárt felforrósítjuk, átkenjük vele a tortát. A marcipánt egész vékonyra nyújtjuk, ráborítjuk a bekent tortára, és rásimítjuk.
  9. Tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3953
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Ajánló

Könnyebben díszíthető marcipán virágokkal, de én szeretettel ajánlom a karamell virágok készítését, mert nagyon jó móka, és lehet, hogy ti sokkal ügyesebbek lesztek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszné Anci 191 recept

Régóta foglalkoztat a karamell virágok, figurák készítése. Utánanéztem a neten: szövettel átszőtt szilikon lap, az anyag melegítéséhez lámpa, orvosi gumikesztyű meg "tudomisén" milyen eszközökre van szükségünk, hogy ilyen csodákat alkossunk. Biztosan ismerős a történet, amikor olvasunk valamiről, de nem tudunk várni, azonnal ki kell próbálnunk! Na én is így jártam. A leírás alapján próbáltam a cukrot karamelizálni, különböző trükkökkel eltalálni a megfelelő hőmérsékletet, mikor kell beletenni a színezőanyagot, a borkősavat, az ecetet. Nekem sima szilikon lapom van, de nem tudtam, hol. Beleöntöttem az olvadt cukrot egy szilikon sütőformámba, feltúrtam egy fiókot, találtam egy pár orvosi gumikesztyűt, és már el is kezdtem a munkát. Van egy melegítő lámpánk (egészségügyi célból), ráirányítottam a karamellre, és megpróbáltam elkészíteni a rózsákat. A vékony szirmok még engedelmeskedtek a lámpa melegének, de a cukortömb mindig visszahűlt. Gyorsan beraktam a mikróba, felolvadt egy kicsit, és újra dolgozhattam vele. Egyáltalán nem ragadt a kesztyűre. Gondoltam, megvizezem a kesztyűt, és majd szebben tudom simítani a szirmokat. Ne tegyétek! Attól kezdve úgy ragadt a cukor, nem csak a cukor, még az ujjaim is összeragadtak! Ha le akartam szedni a kesztyűről egy pötty cukrot, az csak kesztyűdarabbal jött le! Már több luk volt a kesztyűn, mint kesztyű a kezemen! Szerintem ennyi elég a történetből, melynek az a szépsége, hogy nemhogy elment volna a kedvem a karamell rózsa készítéstől, még inkább kedvet kaptam hozzá! Drága felszerelésem sosem lesz, de megoldom!

Hozzászólások

Aval

Nagyon ügyes vagy, szépek lettek a virágok igazán! Jöv? héten tortát kell sütnöm, ezt választottam. De a karamell formázását nem vállalom... :)

Törölt felhasználó

Nagyon ügyes vagy, én hozzá sem merek fogni. üdv GYÖRGYI

Torma

Anciiiiiii, a mestercukrász!!!!! Gyönyör?! Jó a story is, puszillak, GRATULA!!! Torma :)

Olaszné Anci

Köszönöm kedves Torma ! Ez a story sajnos igaz, elég sokat szerencsétlenkedtem vele, de nem adom fel ! Még tökéletesíteni kell a módszert. Sok puszi: Anci

Csiki Piroska

Ancikám, a kitartásodért csodállak. és minden másért. Puszi: Piroska

Olaszné Anci

Olyan aranyos vagy Piroskám, hogy már zavarban érzem magam. Szerintem nálad jobb ember már nem kell !Így ismertelek meg. Neked is sok puszi: Anci

pussycat

Kedves Anci! Hat ez annyira gyonyoru, hogy csak nezem, milyen ugyes vagy, es arra gondolok, hogy en meg ha egy puskat fognanak ram, akkor sem tudnek ilyen szepet krealni. Gratulalok!:))) Udv. Veronika

Olaszné Anci

Kedves Veronika ! Dehogynem !Ha egy puskát rám fogtak volna, ez is tökéletesebb lenne. Köszönöm a kedvességed! Üdvözöllek: Anci

NovakAndi

Anci, ez gyönyör? torta, gratulálok! Csodaszép lett ez így, els?re! További sok sikert! Andi

Olaszné Anci

Kedves Andi ! Köszönöm ! Els?re szerintem sem rossz, f?leg ha a bonyodalmakra gondolok. Szép napot kívánok: Anci

Olaszné Anci

Kedves kgyorgyi1968 ! Nyugodtan fogjál hozzá, jó kedved lesz t?le. Én annyit nevettem a magam esetlenségén, hogy már az megérte. Szeretettel üdvözöllek és jó munkát kívánok: Anci

Olaszné Anci

Kedves Aval ! Köszönöm a kedvességed.Kár, hogy nem vállalod, jól szórakoznál közben. Láttad a storymból. Jó munkát kívánok és szép napot !Üdv: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Ez gyönyör?! :-O A történet se semmi, és azt tudom, hogy ez a "kis" nehézség, amit leírtál, nem tántorít el Téged attól, hogy újra nekifogjál, és az szerintem nem is fog oly soká váratni magára, mert ott motoszkál a fantáziádban, :-o........sok sikert hozzá! Nagyon klassz ötleted volt, és mérhetetlen türelmed, nagyon ügyes vagy.:-O Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Évikém ! Látom már kezdesz megismerni. Hogy nem adom fel ? Arra meg legjobb iskola az élet. Puszi, majd levélben is jelentkezem.Neked is szép hétvégét: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Van szerencsém ismerni egy kicsit :-o , - és ez számomra megtiszteltetés, köszönöm nagyon , sokat jelent, nagyon sokat! :-) Igen, az Élet az nagy tanító! :-) Várom a jelentkezésedet levélben ...:-) Szép vasárnapot kívánok:Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám ! Igérem, hogy jelentkezni fogok. Most várom a gyerekeket! Puszi: Anci

Bató Edit

Kedves Anci! Ezt a csodás karamelltortát nyugodtan benevezhetted volna a receptversenyre! :) Még egy cukrász is megirigyelhetné! A türelem és a gondosság, amivel készítetted igazán elismerésre méltó. Puszi, Edit

Olaszné Anci

Aranyos vagy Editkém, de a cukrászok jót nevettek volna a karamellel való küszködésem láttán. Nem véletlenül az is egy szakma. Bennem viszont emberére talált a karamell, mert én imádom a sütés-f?zéssel járó küszködéseket is !Ez nálam születési rendellenesség !Köszönöm a kedvességed. Puszi: Anci

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek