Karamelltorta marcipán bevonattal

- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
20g cukor77 kcal
-
21 kcal
-
50g víz0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A díszítéshez
-
38g marcipán173 kcal
-
21 kcal
-
1g cukorgyöngy5 kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
A krémhez
-
160g cukor619 kcal
-
171 kcal
-
400g víz0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A díszítéshez
-
300g marcipán1386 kcal
-
167 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
24.2g tojás30 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
8.8g cukor34 kcal
-
2.5g karamellás pudingpor9 kcal
-
22g víz0 kcal
-
11g habtejszín32 kcal
A díszítéshez
-
16.5g marcipán76 kcal
-
3.3g sárgabaracklekvár9 kcal
-
0.5g cukorgyöngy2 kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.6 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 107.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 86.7 g
Zsír
-
Összesen 162.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3412.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 1432 mg
-
Nátrium 1008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 604.6 g
-
Cukor 445 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 858 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 1190 mg
-
Retinol - A vitamin: 1168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1969 micro
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
2 kk sütőpor
A krémhez
-
16 dkg cukor
-
1 csomag karamellás pudingpor
-
4 dl víz
-
2 dl habtejszín
A díszítéshez
-
30 dkg marcipán
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
1 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A piskótához
- 8 tojásból a szokásos módon egy normál méretű csatos formában piskóta karikát sütünk.
- A 16 dkg cukrot karamellizáljuk, majd a tűzről levéve hozzáöntünk 3 dl vizet.
- Visszatesszük a tűzre, kis lángon addig forraljuk, míg felolvad a vízben a cukor.
- A maradék 1 dl vízben elkeverjük a pudingport. Hozzáöntjük a karamellához, és besűrítjük. Majdnem teljesen lehűtjük.
- Amíg hűl, habbá verjük a tejszínt. Lazán a kihűlt pudinghoz keverjük. (Közben igyatok meg egy tejszínhabos kávét.)
- A piskóta karikát három részre vágjuk.
- A krémmel betöltjük, kicsit lehűtjük.
- A három ek baracklekvárt felforrósítjuk, átkenjük vele a tortát. A marcipánt egész vékonyra nyújtjuk, ráborítjuk a bekent tortára, és rásimítjuk.
- Tetszés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3953
- Feltöltés dátuma: 2013. január 09.
Ajánló
Könnyebben díszíthető marcipán virágokkal, de én szeretettel ajánlom a karamell virágok készítését, mert nagyon jó móka, és lehet, hogy ti sokkal ügyesebbek lesztek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Régóta foglalkoztat a karamell virágok, figurák készítése. Utánanéztem a neten: szövettel átszőtt szilikon lap, az anyag melegítéséhez lámpa, orvosi gumikesztyű meg "tudomisén" milyen eszközökre van szükségünk, hogy ilyen csodákat alkossunk. Biztosan ismerős a történet, amikor olvasunk valamiről, de nem tudunk várni, azonnal ki kell próbálnunk! Na én is így jártam. A leírás alapján próbáltam a cukrot karamelizálni, különböző trükkökkel eltalálni a megfelelő hőmérsékletet, mikor kell beletenni a színezőanyagot, a borkősavat, az ecetet. Nekem sima szilikon lapom van, de nem tudtam, hol. Beleöntöttem az olvadt cukrot egy szilikon sütőformámba, feltúrtam egy fiókot, találtam egy pár orvosi gumikesztyűt, és már el is kezdtem a munkát. Van egy melegítő lámpánk (egészségügyi célból), ráirányítottam a karamellre, és megpróbáltam elkészíteni a rózsákat. A vékony szirmok még engedelmeskedtek a lámpa melegének, de a cukortömb mindig visszahűlt. Gyorsan beraktam a mikróba, felolvadt egy kicsit, és újra dolgozhattam vele. Egyáltalán nem ragadt a kesztyűre. Gondoltam, megvizezem a kesztyűt, és majd szebben tudom simítani a szirmokat. Ne tegyétek! Attól kezdve úgy ragadt a cukor, nem csak a cukor, még az ujjaim is összeragadtak! Ha le akartam szedni a kesztyűről egy pötty cukrot, az csak kesztyűdarabbal jött le! Már több luk volt a kesztyűn, mint kesztyű a kezemen! Szerintem ennyi elég a történetből, melynek az a szépsége, hogy nemhogy elment volna a kedvem a karamell rózsa készítéstől, még inkább kedvet kaptam hozzá! Drága felszerelésem sosem lesz, de megoldom!
Hozzászólások
Nagyon ügyes vagy, szépek lettek a virágok igazán! Jöv? héten tortát kell sütnöm, ezt választottam. De a karamell formázását nem vállalom... :)
Nagyon ügyes vagy, én hozzá sem merek fogni. üdv GYÖRGYI
Anciiiiiii, a mestercukrász!!!!! Gyönyör?! Jó a story is, puszillak, GRATULA!!! Torma :)
Köszönöm kedves Torma ! Ez a story sajnos igaz, elég sokat szerencsétlenkedtem vele, de nem adom fel ! Még tökéletesíteni kell a módszert. Sok puszi: Anci
Ancikám, a kitartásodért csodállak. és minden másért. Puszi: Piroska
Olyan aranyos vagy Piroskám, hogy már zavarban érzem magam. Szerintem nálad jobb ember már nem kell !Így ismertelek meg. Neked is sok puszi: Anci
Kedves Anci! Hat ez annyira gyonyoru, hogy csak nezem, milyen ugyes vagy, es arra gondolok, hogy en meg ha egy puskat fognanak ram, akkor sem tudnek ilyen szepet krealni. Gratulalok!:))) Udv. Veronika
Kedves Veronika ! Dehogynem !Ha egy puskát rám fogtak volna, ez is tökéletesebb lenne. Köszönöm a kedvességed! Üdvözöllek: Anci
Anci, ez gyönyör? torta, gratulálok! Csodaszép lett ez így, els?re! További sok sikert! Andi
Kedves Andi ! Köszönöm ! Els?re szerintem sem rossz, f?leg ha a bonyodalmakra gondolok. Szép napot kívánok: Anci
Kedves kgyorgyi1968 ! Nyugodtan fogjál hozzá, jó kedved lesz t?le. Én annyit nevettem a magam esetlenségén, hogy már az megérte. Szeretettel üdvözöllek és jó munkát kívánok: Anci
Kedves Aval ! Köszönöm a kedvességed.Kár, hogy nem vállalod, jól szórakoznál közben. Láttad a storymból. Jó munkát kívánok és szép napot !Üdv: Anci
Kedves Anci! Ez gyönyör?! :-O A történet se semmi, és azt tudom, hogy ez a "kis" nehézség, amit leírtál, nem tántorít el Téged attól, hogy újra nekifogjál, és az szerintem nem is fog oly soká váratni magára, mert ott motoszkál a fantáziádban, :-o........sok sikert hozzá! Nagyon klassz ötleted volt, és mérhetetlen türelmed, nagyon ügyes vagy.:-O Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca
Évikém ! Látom már kezdesz megismerni. Hogy nem adom fel ? Arra meg legjobb iskola az élet. Puszi, majd levélben is jelentkezem.Neked is szép hétvégét: Anci
Kedves Anci! Van szerencsém ismerni egy kicsit :-o , - és ez számomra megtiszteltetés, köszönöm nagyon , sokat jelent, nagyon sokat! :-) Igen, az Élet az nagy tanító! :-) Várom a jelentkezésedet levélben ...:-) Szép vasárnapot kívánok:Éva-Anyóca
Kedves Évám ! Igérem, hogy jelentkezni fogok. Most várom a gyerekeket! Puszi: Anci
Kedves Anci! Ezt a csodás karamelltortát nyugodtan benevezhetted volna a receptversenyre! :) Még egy cukrász is megirigyelhetné! A türelem és a gondosság, amivel készítetted igazán elismerésre méltó. Puszi, Edit
Aranyos vagy Editkém, de a cukrászok jót nevettek volna a karamellel való küszködésem láttán. Nem véletlenül az is egy szakma. Bennem viszont emberére talált a karamell, mert én imádom a sütés-f?zéssel járó küszködéseket is !Ez nálam születési rendellenesség !Köszönöm a kedvességed. Puszi: Anci