r
Nosalty Logó

Karamelltorta marcipán bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Karamelltorta marcipán bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3412.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.6 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    858 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 4269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. 8 tojásból a szokásos módon egy normál méretű csatos formában piskóta karikát sütünk.
  2. A 16 dkg cukrot karamellizáljuk, majd a tűzről levéve hozzáöntünk 3 dl vizet.
  3. Visszatesszük a tűzre, kis lángon addig forraljuk, míg felolvad a vízben a cukor.
  4. A maradék 1 dl vízben elkeverjük a pudingport. Hozzáöntjük a karamellához, és besűrítjük. Majdnem teljesen lehűtjük.
  5. Amíg hűl, habbá verjük a tejszínt. Lazán a kihűlt pudinghoz keverjük. (Közben igyatok meg egy tejszínhabos kávét.)
  6. A piskóta karikát három részre vágjuk.
  7. A krémmel betöltjük, kicsit lehűtjük.
  8. A három ek baracklekvárt felforrósítjuk, átkenjük vele a tortát. A marcipánt egész vékonyra nyújtjuk, ráborítjuk a bekent tortára, és rásimítjuk.
  9. Tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4196
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Ajánló

Könnyebben díszíthető marcipán virágokkal, de én szeretettel ajánlom a karamell virágok készítését, mert nagyon jó móka, és lehet, hogy ti sokkal ügyesebbek lesztek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamelltorta marcipán bevonattal
Olaszné Anci 191 recept

Régóta foglalkoztat a karamell virágok, figurák készítése. Utánanéztem a neten: szövettel átszőtt szilikon lap, az anyag melegítéséhez lámpa, orvosi gumikesztyű meg "tudomisén" milyen eszközökre van szükségünk, hogy ilyen csodákat alkossunk. Biztosan ismerős a történet, amikor olvasunk valamiről, de nem tudunk várni, azonnal ki kell próbálnunk! Na én is így jártam. A leírás alapján próbáltam a cukrot karamelizálni, különböző trükkökkel eltalálni a megfelelő hőmérsékletet, mikor kell beletenni a színezőanyagot, a borkősavat, az ecetet. Nekem sima szilikon lapom van, de nem tudtam, hol. Beleöntöttem az olvadt cukrot egy szilikon sütőformámba, feltúrtam egy fiókot, találtam egy pár orvosi gumikesztyűt, és már el is kezdtem a munkát. Van egy melegítő lámpánk (egészségügyi célból), ráirányítottam a karamellre, és megpróbáltam elkészíteni a rózsákat. A vékony szirmok még engedelmeskedtek a lámpa melegének, de a cukortömb mindig visszahűlt. Gyorsan beraktam a mikróba, felolvadt egy kicsit, és újra dolgozhattam vele. Egyáltalán nem ragadt a kesztyűre. Gondoltam, megvizezem a kesztyűt, és majd szebben tudom simítani a szirmokat. Ne tegyétek! Attól kezdve úgy ragadt a cukor, nem csak a cukor, még az ujjaim is összeragadtak! Ha le akartam szedni a kesztyűről egy pötty cukrot, az csak kesztyűdarabbal jött le! Már több luk volt a kesztyűn, mint kesztyű a kezemen! Szerintem ennyi elég a történetből, melynek az a szépsége, hogy nemhogy elment volna a kedvem a karamell rózsa készítéstől, még inkább kedvet kaptam hozzá! Drága felszerelésem sosem lesz, de megoldom!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek