r
Nosalty Logó

Karamellás szelet Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Karamellás szelet Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 7639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

Összesen 273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.3 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4088.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1478 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1068.6 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2426 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 7639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 részre osztjuk.
  2. 23 ×38 cm-es vajjal kikent tepsi hátán világosra sütjük a lapokat egyenként.
  3. A krém készítése: a kristálycukrot egy lábasban felolvasztjuk, szép aranybarnára karamellizáljuk, majd felöntjük 1 dl hideg vízzel, hozzáöntünk 5 dl tejet is, és felolvadásig kevergetjük.
  4. A lisztet a vaníliás cukorral és a megmaradt tejjel csomómentesre keverjük, és a karamelles tejet besűrítjük vele. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat.
  5. Kissé hűtjük a krémet, langyos állapotban a lapokat betöltjük úgy, hogy a felső lapra is kerüljön krém.
  6. Egy alufóliával letakarjuk vagy sütőpapírral, és egy nehezéket teszünk rá. Pár órát a hűtőben tartjuk lenyomatva a súllyal.
  7. Ezután a tészta széleit vékonyan körbevágjuk, és aprítógéppel morzsává zúzzuk.
  8. A morzsát a krém tetejére hintjük. Nagyon finom, puha, olcsó krémes.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 527
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 58515
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Olcsó kategóriába sorolható, bármely alkalomra ajánlom. Nagyon finom, ünnepi, krémes sütemény.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek