Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás pite Lizinkától

Karamellás pite Lizinkától
Karamellás pite Lizinkától
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dédi mama fantasztikus sütije, ami megmaradt az "utókornak"!! Olyan akár a legfinomabb cukrászdai sütemény! Nagyon, de nagyon szeretjük!

hozzávalók / 4 adag

tészta

krém

ajánlat

A sütemény lapjai könnyebben megpuhulnak, ha megtöltve be tudjuk tenni egy éjszakára a hűtőbe!

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral.
  2. Beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a reszelt citrom héjat és a tejfölt. Szépen kidolgozzuk a tésztát.
  3. Három részre osztjuk, és a cipócskákat szintén jól átgyúrjuk. Három lapot nyújtunk.
  4. Zsírozott tepsi hátulján gyönyörű halványbarna lapokat sütünk, amit előtte villával megszurkálunk.
  5. Amikor a lapok megsültek, úgy csúsztatjuk őket egymásra, hogy legyen köztük egy-egy sütőpapír. A legvégén, egy tálcát teszünk rá nyomatékkal. Hagyjuk kihűlni.

krém

  1. A tejből 2 dl-t jól felforrósítunk.
  2. A cukorból 15 dkg-ot egy lábaskában megpirítunk. Amikor aranybarna, felöntjük a forró tejjel, hogy feloldódjon benne.
  3. Amíg ez megtörténik, a maradék cukrot egy tojással elkeverjük, majd hozzátesszük a lisztet és a maradék tejet. Ezt a masszát a feloldódott karamellbe keverjük.
  4. Lassú tűzön sűrűre főzzük.
  5. A karamelles főzött krémet kihűtjük, és amikor langyos beletesszük a margarint. Habosra keverjük.
  6. A krémet kétfelé osszuk, és megtöltjük vele a lapokat. A lapokkal nagyon óvatosan bánjunk, mert törékeny!!
  7. Amikor elkészültünk, tegyünk a tészta tetejére egy sütőpapírt, és egy tálcát nyomatékkal.
  8. Másnap hintsük meg gazdagon porcukorral, és négyzetekre vágva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X40 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 302
elküldve: 5
receptkönyvben: 152
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
449 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás süti, karamellkrémes szelet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2018-12-17 20:04

Kedves Szerkesztők!
Nagy öröm számomra, hogy kiemeltétek ezt az 1920-as évekből származó süti receptemet!
Andi

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Thu, 2018-01-11 20:01

Kedves Szerkesztők!
Köszönöm, hogy beválogattátok a TOP 12-be, ezt az 1930-as évekből való sütireceptet!
Andi

1400
finomliszt 40 dkg
sertészsír 15 dkg
sütőpor 2 teáskanál
porcukor 1 teáskanál
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 2 dl
cukor 25 dkg
tej 3 dl
tojás 1 db
finomliszt 8 dkg
margarin 12.5 dkg