r
Nosalty Logó

Karamellás párolt káposzta 2.- vörösboros

bokine
Karamellás párolt káposzta 2.- vörösboros
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

114
Kalória
2.1g
Fehérje
13.8g
Szénhidrát
5.5g
Zsír
147.6g
Víz
-
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 904 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    147.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 114 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    602 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    612 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    5528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2752 micro
Összesen 904 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. A káposztákat megszabadítjuk a külső levelüktől, félbevágjuk és legyaluljuk őket.
  2. Sóval és őrölt köménnyel megszórjuk és állni hagyjuk.
  3. Közben egy nagy lábosban az evőkanálnyi cukrot világosra karamellizáljuk, rádobjuk a káposztát, meglocsoljuk kevés olajjal és 15 percig pároljuk óvatos kevergetés mellett.
  4. Megszórjuk borssal, felöntjük a vörösborral és tovább dinszteljük még 10 percig.
  5. Kóstolás után ízesítjük még ha kell, sóval, borssal, mézzel, ecettel (én a marinált narancslevével locsoltam meg).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Kaptam a vöröskáposztát, sima káposztám meg volt, így megdinszteltem az összeset, és a felét lefagyasztottam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...