Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás habcsókok

Karamellás habcsókok
Karamellás habcsókok
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a karamellt, imádni fogja ezt a receptet. Mogyoró, langyos olvadó karamell, pihe puha habcsókkal. Csak édesszájúaknak!:)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, pici gömböket formázunk, majd sütőpapírral bevont tepsire laposra nyomkodjuk őket úgy, hogy kicsit legyen nagyobb az átmérőjük, mint a praliné.
  2. Ha kész vannak, ráteszünk minden karikára egy-egy karamellás tallért lefelé fordítva.
  3. A tojásfehérjéből, cukorból, citromléből kemény habot készítünk, majd habzsákból csúcsosan befedjük vele a pralinét.
  4. Sütőben kb. 15 percig sütjük.
  5. Frissen, langyosan mennyei :-), de eláll legalább 10 napig is.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 817
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tofifee-s habcsókok, karamelles habcsókok, mogyorós-karamelles habcsók, praliné habcsókosan, tofifee habcsókkal befedve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyuka54
anyuka54 Thu, 2013-01-17 21:56

Biztos nagyon finom,mentettem!
Milyen karamellás pralinét használsz hozzá?

234
finomliszt 150 g
vaj 100 g
tojássárgája 1 db
cukor 50 g
tojásfehérje 2 db
citromlé 1 teáskanál
cukor 160 g
csokoládé 30 g