r
Nosalty Logó

Szellemek Halloween-re

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Orsolya
Szellemek Halloween-re
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 884 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 110 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 884 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Afriss, szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, vízgőz felett, arobotgép legkisebb fokozatán kezdjük elfelverni. Szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá. ( A hab akkor lesz jó, ha késsel belevágva a vágás nyoma megmarad.)
  2. A sütőt melegítsük elő. A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral.
  3. A szellemek megalkotásához használhatunk habzsákot. A habzsák végére nem kell díszítőcsövet tenni, elég ha csak a csőtartó műanyagot helyezzük a zsák belsejébe. A habzsák száját hajtsuk félig vissza, és a habot kanalazzuk a belsejébe.
  4. A zsák száját hajtsuk vissza, a habot a kezünkkel óvatosan húzzuk a díszítőcső felé, és a hab fölött csavarjuk meg a zsákot.
  5. A habzsákból a sütőpapírra egyenletes távolságban, nyomjunk ki kúp alakú formákat. Az aljához adagoljunk több habot, majd felfelé húzva egyre kevesebb habot adagoljunk, a végét pedig egészen keskenyítsük el.
  6. A habcsókokat tegyük az előmelegített sütőbe, és szárítsuk.
  7. Vízgőz felett olvasszunk meg 1 kocka csokoládét.
  8. A szellemeket óvatosan vegyük le a sütőpapírról, majd fogpiszkáló segítségével, a csokoládéval rajzoljunk szemeket és szájakat a szellemekre.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 73334
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 31.

Ajánló

A szellemek elkészítéséhez kétszer láttam neki. (A képen látszik is, van szellem ami több kis gombócból áll -- nos, azok a nem sikerültek.). Most már tudom, (sejtem), hogyan lehet igazán jó, formázható habcsókot csinálni: a lehető legkisebb fokozatot kell használni a robotgépen! Én a második alkalommal vízgőz felett készítettem a habcsókot - lehetséges, hogy ez is közrejátszott a sikerben. A szellemeket tegyük selyempapírral bélelt papírdobozba, így sokáig elállnak.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szellemek Halloween-re
K.Orsolya 17 recept

Barátaink, akik egy bölcsödének-óvodának megfelelő intézményt vezetnek, immáron többedik alkalommal kihasználják a gyermeintézményt, s baráti összejövetelt szerveznek benne. Legutóbb az itt (Svédországban) szokásos augusztusi kräftfest-en voltunk (rák-evés). Ezúttal pedig az ide is amerikából begyűrűző és terjedőben lévő halloween-re kaptunk meghívást. Én a süteménykészítést választottam a felajánlott egyéb segítési (takarítás, díszítés) lehetőség közül. Az interneten kezdtem kutatómunkába, s ennek megfelelően elkészültek az alkalomhoz illő sütik. Ezt a receptet ezen, a kreatív ötleteket adó oldalon találtam, itt.

Hozzászólások

Buktakukta

A "lapos" fej?ekb?l meg lehettek volna hóemberek... :)))

K.Orsolya

Bár itt már havazott egyet a múlt héten (okt.20-án), de azért a hóemberrel vártam volna decemberig,.. De hát ?k is elfogytak. :) (Pedig kaphattak volna csokipöttyöket kabátgombnak, s valami pirosból "répaorrot".)

Éva-Anyóca

Szerintem nagyon "szellemes" ötlet.A ducik, tényleg hajaznak a kissé kövérkés szellemre, vagy inkább a Hóemberre, de az is itt kopogtat, legfeljebb, legközelebb, ha elkészíted, majd raksz rá valami pirosat, az orrának.De a másik, kifejezetten, ténylegesen szellem.Nagyon tetszik, a gyerk?ceimnek is,:-) , úgyhogy maradt ki tojásfehérje, sütikészítésb?l, megcsinálom.Elmentve a receptötleted.Éva-Anyóca

K.Orsolya

Ez igen, máris másképp tekintek az "elrontott" szellemeimre: remekbe sikerült hóemberek ?k álöltözetben! Akik úgy készültek, hogy a habot nagy fokozattal vertem fel a robotgéppel, így nem álltak meg a lábukon a szellemek, hanem kis placsnikként ellapultak. Így aztán félórás szünetekkel a tepsit a süt?b?l kivéve nyomtam a nagy placsnikra kisebbeket...

Edit

Gratula ! Nagyon aranyosak ! Üdv Edit

K.Orsolya

:) Köszönöm.

Törölt felhasználó

Nagyon ötletes és vicces!!! Imádom a habcsókot, lehet karira csinálok hóembereket ez alapján!!!

Törölt felhasználó

ez egyszer?en fantasztikus :D nagyon jópofák.

Törölt felhasználó

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig áll el, ill. nem esik össze? Nagyon jópofa, a karácsonyi vásárra szeretnék majd a gyerk?cöknek készíteni! Köszi a választ! Szép napot!:)

K.Orsolya

Szia Mónika! Bevallom, nekem a képen láthatókból még mindig van -- de azért már nem kóstolnám meg ?ket, túl porosak :) Tehát nem esnek össze. Neked is szép napot: KOrsi

Törölt felhasználó

szia ez pontosan mit jelent?: "A habcsókokat tegyük az el?melegített süt?be, és szárítsuk." hány fokon mennyi ideig? köszi!

K.Orsolya

Szia Noémi! Már nekem is puskáznom kellett, nem emlékszem a tavalyi sütésre... A recepten 80 fok van és 180 perc sütési id? --- ezek szerint ezek az adatok... KOrsi

Törölt felhasználó

köszönöm! délután ki is próbálom :-)))))

Törölt felhasználó

Én azt tapasztaltam, hogy igazán szép, kemény habcsókok csak akkor lesznek, ha hagyományos, kézi habver?vel verjük fel a habot. Kis er?kifejtés kell hozzá, de megéri. Én úgy sütöm, hogy néhány percig er?sebb lángon, amíg kicsit feljönnek, utána csak épp hogy langyos legyen a süt?, tetejére selyempapírt rakok, hogy ne barnuljon, csak száradjon. Üzen?falra kiraktam én is, hogy mit alkottam:)

K.Orsolya

Szívesen megnézném alkotásaidat, csak azt nem tudom, hol az üzen?fal... Segítesz megtalálnom?! KOrsi

Törölt felhasználó

Ja, közben rájöttem, hogy Facebookon keresztül jöttem ide, viszont aki itt böngészik nem feltétlenül facebookozik is:) Szóval az ottani üzen?falon van. https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1574819908337&set=o.188445078461&type=1&theater

Törölt felhasználó

Hogy maradt Neked ilyen szép fehér?? Nekem megbarnul a szellemecském :(

Törölt felhasználó

Ahogy írtam is, selyempapírt rakok a tetejére, akkor nem barnul meg:)

Törölt felhasználó

Meddig kell a habot g?z fölött verni?Én elég sokáig küzdöttem vele a habzsákból viszont egy s?r?n folyó máz került így is a tepsibe.Köszi el?re is!

K.Orsolya

Sajnos ne emlékszem már rá, de nem lehetett több 5-8 percnél... (Ha valaki tudja pontosan, javítson...) A "s?r?n folyó máz" - szer?ségb?l lett a képen látható gombócos hóember nálam is: az els? gombócokat kinyomtam, kicsit (pár percet) száradtak a süt?ben, majd jött a következ?, kisebb gombóc rájuk...újabb száradás és aztán a végs? gombóc... Nem verted fel túl gyorsan a habot? Nálam az volt a hiba...

Törölt felhasználó

A legkisebb fokozatot használtam ahogy írva volt.A süt?t is a minimumra vettem mégis csak lapos és kb. fél óra után szétszáradt,égett placsni lett.Talán jöv?re újrapróbálom.Köszönöm a választ.Szép napot!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek