r
Nosalty Logó

Karamellás csokis tallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás csokis tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 426 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5095 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 372 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 426 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5682.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1754 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822.6 g
  • Cukor
    586 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1221 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 5095 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 372 Kcal

Elkészítés

  1. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a kakaóport. Elkeverjük, hozzáadjuk a csokit, majd megvárjuk, míg a csoki elolvad. Levesszük a tűzről, és lehűtjük.
  2. Összekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.
  3. A kihűtött csokis keverékbe rakjuk a tojásokat, jól elkeverjük.
  4. A csokis keveréket a liszthez adjuk, és összekeverjük. A leggyorsabban kézzel van meg.
  5. 30 percig hűtjük.
  6. A tésztát 1/3 - 2/3 arányban kettéválasztjuk. A nagyobb tésztadarabból diónyi golyókat formázunk, egy kicsit összelapítjuk őket, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  7. A golyók közepébe az ujjunkkal lyukat nyomunk, ésdulce le lechet kanalazunk bele.
  8. A kisebb darab tésztából vékony lapocskákat nyomunk, ezzel takarjuk be a sütiket. Nem baj, ha a karamell itt-ott "kikandikál".
  9. 175 fokon 12 percig sütjük. Kb. 30 db tallér lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9099
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Ajánló

A sütiről még több kép a blogomon.

Receptkategóriák

Ha nincs otthon kész dulce le leche, és nem akarunk nekiállni, anélkül is működik a recept természetesen. Érdemes még nutellával is kipróbálni. A dulce le lechet én innen készítettem el. Szerintem a talléroknak egy az egyben ugyanolyan ízük van, mint az egyik gyorsétteremben kapható triplacsokis keksznek.:)

Hozzászólások

Kaldo

Szia, esetleg karamellás pudinggal is megoldható? vagy az nem elég s?r?? egyébként nagyon gusztának t?nik :)

Törölt felhasználó

Szia! Amennyiben s?r?re van f?zve, és teljesen megvárod, hogy kih?ljön a puding, és ilyen "kocsonyás" állagú legyen, szerintem megoldható. Azonban én ebben a sütiben azt szeretem, hogy nyúlik a karamella, ragacsos, olvadós, ami a pudingban nincs meg. Ha nem szeretnél dulce le leche-t venni vagy készíteni, a következ?ket javaslom: egyszer? karamellt készíts serpeny?ben és adj hozzá egy kis tejszínt, kavargasd amíg homogén nem lesz. Vagy a legegyszer?bb, amit én is gyakran alkalmazok: márkát nem tudok, de vannak azok a csokik, ami gyakorlatilag egy ragacsos karamella golyó, tejcsokival borítva. Azt belenyomni a közepébe sütés el?tt :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek