r
Nosalty Logó

Karamella torta Márti konyhájából

Márti
Karamella torta Márti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

757
Kalória
9.2g
Fehérje
85.8g
Szénhidrát
43.3g
Zsír
90g
Víz
236.6g
Koleszterin
413.3mg
Élelmi rost
75.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 757 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 9068 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 757 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    520 g
  • Telített zsírsav
    308 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6016.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1713 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1029.8 g
  • Cukor
    905 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1080.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3996 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    594 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3936 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1976 micro
Összesen 9068 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral habosra keverjük. A kemény tojáshabhoz lassan hozzákeverjük a cukorral kikevert sárgákat, és pár percig tovább verjük robotgéppel.
  2. A tojásos masszához kanalanként szitáljuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet. A liszttel már nem kell habosítani, csak óvatosan keverni. Mikor az összes liszt benne van, a kanál olajat is hozzáadjuk.
  3. Tortaforma alját kenjük ki vajjal, majd morzsával szórjuk, és a masszát ebbe öntjük.
  4. 180 fokon sütjük, tűpróbával ellenőrizve a közepét. Hűlés után, vagy másnap töltjük a krémmel.
  5. Egy nagyobb (kb. 4-5 literes) edényben olvasszuk fel a cukrot. (A nagy edény azért kell, mert ha a tejszínt öntjük hozzá a forró cukorhoz, kifuthat!)
  6. A tejszínt közben forraljuk fel. A csokit törjük darabokra.
  7. Ha a cukor mind felolvadt, óvatosan, apránként, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a forró tejszínt. (Nagyon vigyázzunk, a forró cukor csúnya balesetet okozhat!!!!)
  8. Mikor teljesen csomómentes, és nincs benne cukordarab, adjuk hozzá a fehér csokit, amit már csak olvadásig kell kevergetni. Ha kihűlt, tegyük egy zárható edénybe, és egy éjszakára pihentessük a hűtőben. Másnap tejfölszerű állaga lesz.
  9. Robotgép habverőjével kezdjük el verni, először lassan, majd lehet gyorsabban, egészen a kívánt krém állagig. (Ez kb. 10 perc.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Soha nem csináltam még karamellkrémes tortát, és bizony fel volt adva a lecke, mikor párom unokája karamelltortát kért szülinapjára. Készült pár próba-krém, de egyik sem volt igazán jó. Viszont a munkahelyemen jókat evett a kolléganőm. Aztán rátaláltam erre, és ez igazán szuper, bár nem a legolcsóbb, de megéri, és két normál méretű tortára elég.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek