Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamell fagylalt

Karamell fagylalt
Karamell fagylalt
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeink voltak hétvégén, és tudtam, ha fagylalt, akkor a karamell a nyerő. Így kapóra jött Pierre Hermé receptje a Szakácsok Könyvéből.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet 50 ml créme fraîche-al felforraljuk és lehúzzuk a tűzről. A maradék créme fraîche-ot habosra keverjük.
  2. Egy másik lábasban a tojás sárgákat kikeverjük a cukor harmadával (kézi habverő segítségével).
  3. Egy vastag falú edényben elkészítjük a karamellt: kis adagokban, lassú tűzön felolvasztjuk a cukrot (35 grammnyit teszünk egyszerre a lábasba, addig ismételjük, amíg a cukor el nem fogy). Sötét színűre karamellizáljuk a cukrot, majd lehúzzuk a tűzről és kézi habverő segítségével hozzákeverjük a vajat. Utána mehet bele a maradék créme fraîche is, alaposan összekeverjük.
  4. A karamellt a tejhez öntjük, folyamatos keverés mellett. Végül a karamellás tejet a cukros tojás sárgákhoz keverjük, és addig melegítjük, míg kissé be nem sűrűsödik.
  5. A masszát jeges vízben lehűtjük, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.
  6. Másnap nincs is egyéb dolgunk, mint a fagylaltgépbe önteni a hideg fagyialapot és várni, míg a masina elvégzi a dolgát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 083
elküldve: 0
receptkönyvben: 418
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: fagyi
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: karamellfagyi
hasonló kategóriák: házi fagyi, fagyitorta, vaníliafagyi, sorbet, parfé, fagyikehely, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

Karamell fagyi

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nostri
nostri Tue, 2012-07-03 14:21

Némely fagyihoz Philadelphia sajtot (vagyis tejszines izé-bizét :) is ajánlanak.
Én ezt házilag csináltam zsíros, v. házi tejfölből.
Egy nagy doboz zsíros tejfölt sűrű konyharuhába, vagy tüllbe öntöttem, összekötöttem a
ruha sarkait, és hűtőben 3 nap alatt a felesleges iró lecsöpögöttt. Nyomkodni nem szabad. Olyan állagú tejszínkrémet kapunk , mint a Philadelphi tejszínsajt.
Próbáljátok ki. Házi fejfölből még fínomabb. Ízesítve snidlinggel, más zöldfűszerrel kenyérre
kenve is fogyasztható.

petra
Petra / petra Wed, 2012-05-09 10:10

El lehet készíteni egy műanyag dobozba téve a mélyhűtőben is, csak akkor az elején félóránként jól át kell keverni. Az eredmény azonban így nem lesz olyan krémes, mint a fagyigépben készítve.

nostri
nostri Tue, 2012-07-03 14:12

Jaj, ne haragudj, megköszönni elfelejtettem a receptet. Köszönöm szépen.
Csak azt írtam le, vagyis azt akartam mondani, hogy bármely krémes fagyi a mélyhűtőben
tárolás után kemény lesz. Üdv. M

nostri
nostri Tue, 2012-07-03 14:04

...ha nem fogy el a fagyi, és tovább várja, hogy megegyék, akkor már ez sem lesz krémes...
evés előtt 15 perccel ki kell venni...akár csak a többi keményre fagyott fagyit.

Icegirl009
Icegirl009 Fri, 2011-08-05 18:01

Nem akarok okostojás lenni, de a créme fraiche lényege nem az, hogy a tejföl és a tejszín egyenlő arányban legyen? pl. 100 ml tejszínhez 100 ml tejföl
Nem biztos, csak kérdezem, de én így emlékszem rá.

petra
Petra / petra Thu, 2009-03-19 20:14

kedves Ilona,
Örülök, hogy tetszenek a receptek:-)
Az oldalon található egy alapanyag rész is, ahol szerepel egy rövid leírás a créme fraiche-ról is:
http://www.nosalty.hu/creme_frache_alapanyag_545
(a fenti recept hozzávalói közt is ráklikkelhet a créme fraiche-ra, így megnyílik a leírás)
üdvözlettel,
S. Pápa Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-03-19 19:51

Nagyon jó receptek vannak, de most pl. a karamellfagyinál el sem tudom képzelni, hogy mi az a " créme fraiche". Talán jó lenne magyarul kiírni, hogy mi az a hozzávaló.Egy háziasszony így nem tudja megcsinálni a kiválasztott receptet.

557
tej 500 ml
crème fraîche 15 dkg
tojássárgája 3 db
cukor 250 g
vaj 35 g