r
Nosalty Logó

Karamell fagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Karamell fagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 557 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2228 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 557 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2228 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 50 ml créme fraîche-al felforraljuk és lehúzzuk a tűzről. A maradék créme fraîche-ot habosra keverjük.
  2. Egy másik lábasban a tojás sárgákat kikeverjük a cukor harmadával (kézi habverő segítségével).
  3. Egy vastag falú edényben elkészítjük a karamellt: kis adagokban, lassú tűzön felolvasztjuk a cukrot (35 grammnyit teszünk egyszerre a lábasba, addig ismételjük, amíg a cukor el nem fogy). Sötét színűre karamellizáljuk a cukrot, majd lehúzzuk a tűzről és kézi habverő segítségével hozzákeverjük a vajat. Utána mehet bele a maradék créme fraîche is, alaposan összekeverjük.
  4. A karamellt a tejhez öntjük, folyamatos keverés mellett. Végül a karamellás tejet a cukros tojás sárgákhoz keverjük, és addig melegítjük, míg kissé be nem sűrűsödik.
  5. A masszát jeges vízben lehűtjük, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.
  6. Másnap nincs isegyéb dolgunk, mint a fagylaltgépbe önteni a hideg fagyialapot és várni, míg a masina elvégzi a dolgát.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 48647
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 05.

Ajánló

Karamell öntet

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vendégeink voltak hétvégén, és tudtam, ha fagylalt, akkor a karamell a nyerő. Így kapóra jött Pierre Hermé receptje a Szakácsok Könyvéből.

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Nagyon jó receptek vannak, de most pl. a karamellfagyinál el sem tudom képzelni, hogy mi az a " créme fraiche". Talán jó lenne magyarul kiírni, hogy mi az a hozzávaló.Egy háziasszony így nem tudja megcsinálni a kiválasztott receptet.

Petra

kedves Ilona, Örülök, hogy tetszenek a receptek:-) Az oldalon található egy alapanyag rész is, ahol szerepel egy rövid leírás a créme fraiche-ról is: http://www.nosalty.hu/creme_frache_alapanyag_545 (a fenti recept hozzávalói közt is ráklikkelhet a créme fraiche-ra, így megnyílik a leírás) üdvözlettel, S. Pápa Petra

Törölt felhasználó

Nem akarok okostojás lenni, de a créme fraiche lényege nem az, hogy a tejföl és a tejszín egyenl? arányban legyen? pl. 100 ml tejszínhez 100 ml tejföl Nem biztos, csak kérdezem, de én így emlékszem rá.

Chameleongirl

Akinek nincs fagylalt gépe az így járt? Vagy elkészíthet? anélkül is?

Petra

El lehet készíteni egy m?anyag dobozba téve a mélyh?t?ben is, csak akkor az elején félóránként jól át kell keverni. Az eredmény azonban így nem lesz olyan krémes, mint a fagyigépben készítve.

Törölt felhasználó

...ha nem fogy el a fagyi, és tovább várja, hogy megegyék, akkor már ez sem lesz krémes... evés el?tt 15 perccel ki kell venni...akár csak a többi keményre fagyott fagyit.

Törölt felhasználó

Jaj, ne haragudj, megköszönni elfelejtettem a receptet. Köszönöm szépen. Csak azt írtam le, vagyis azt akartam mondani, hogy bármely krémes fagyi a mélyh?t?ben tárolás után kemény lesz. Üdv. M

Törölt felhasználó

Némely fagyihoz Philadelphia sajtot (vagyis tejszines izé-bizét :) is ajánlanak. Én ezt házilag csináltam zsíros, v. házi tejfölb?l. Egy nagy doboz zsíros tejfölt s?r? konyharuhába, vagy tüllbe öntöttem, összekötöttem a ruha sarkait, és h?t?ben 3 nap alatt a felesleges iró lecsöpögöttt. Nyomkodni nem szabad. Olyan állagú tejszínkrémet kapunk , mint a Philadelphi tejszínsajt. Próbáljátok ki. Házi fejfölb?l még fínomabb. Ízesítve snidlinggel, más zöldf?szerrel kenyérre kenve is fogyasztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek