Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi töltött csokikoszorú

Karácsonyi töltött csokikoszorú
Karácsonyi töltött csokikoszorú
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süti belül lágy, folyós-csokis marad, a ropogós kekszekkel benne... mennyei...

Előre el lehet készíteni, gyorsan, egyszerűen megvan, és a hűtőből kínálni, legfinomabb hidegen, fagyival...

Kalóriákat ne is számoljunk, de Karácsonykor ki nem bűnözik? Megérdemeljük, nem igaz?

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon jó minőségű vaníliafagyival fantasztikus...:))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy teflonos kislábosban nagyon alacsony hőfokon felolvasztjuk a vajat a csokival, hűtjük.
  2. Egy keverőtálban mixerrel felhabosítjuk a tojásokat a cukrokkal, sóval.
  3. Folytatjuk a mixerrel, hozzáadjuk a csokis masszát, végül a szitált sütőporos lisztet.
  4. Ha a masszánk már egynemű, beletördeljük a töltött kekszeket.
  5. Nagyon jól kivajazunk, lisztezünk egy középen lyukas tortaformát, és nagyon jól előmelegített sütőben sütjük addig, amíg fel nem szakad a teteje.
  6. Teljesen ki kell hűlnie, úgy tálaljuk vaníliafagyival vagy vaníliával ízesített felvert tejszínhabbal.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 285
elküldve: 13
receptkönyvben: 261
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis koszorú, karácsonyi kuglóf, csokis szelet karácsonyra

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Didumaci
Didumaci Sat, 2013-02-23 15:36

Hát én nem tudom miért, de most vettem ki a sütőből és kicsit megégett. Mikor kezdtem érezni a szagot rögtön kivettem. Szóval nem tudom miért, de fekete a teteje. Majd meglátom ehető lesz-e ha kihűlt és levágom a tetejét. :-(

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2013-02-24 20:06

Kedves Didumaci, sajnalom, hogy nem sikerult elsore tokeletesre, de hat a sutok kozt bizony kulonbsegek vannak, nekem is sokszor valtoztatnom kell vagy a homersekleten vay a sutesi idon egy-egy recepthez kepest, ki kell tapasztalni a sutot. Ennek a sutinek az a lenyege, hogy gyorsan, nagy hofokon suljon, hogy kivul ropogos, belul folyos maradjon. Remelem azert izre jo volt es elfogyott. Udvozollek, Eva

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2012-11-29 19:25

Kedves Eva-Anyoca, nagyon szivesen, tiz perc alatt kesz van, fincsi, el tudom kepzelni a kekszet benne epres, vanilias vagy narancsos toltelekkel is. Udvozollek, Eva

1035
vaj 250 g
étcsokoládé 250 g
cukor 250 g
finomliszt 250 g
sütőpor 1 ek
tojás 6 db
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
oreo keksz 10 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál