Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi mézes fánk

Karácsonyi mézes fánk
Karácsonyi mézes fánk
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Illatos, édes fánk-különlegesség, amit az adventi időben szoktam készíteni tartalmasabb levesek mellé, vagy uzsonnára.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Lekvárral vagy csak porcukorral meghintve is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban összedörzsöljük a sózott lisztet a lágy vajjal. Ezután mélyedést készítünk a tál közepébe, és beletesszük a mézet, a felvert tojásokat, a megmosott narancs reszelt héját, valamint a friss narancslevet. Egynemű tésztává dolgozzuk össze. Picit alálisztezzük, és fóliával letakarva pihentetjük 30 percet.
  2. A tésztacipót 3-5 mm vastagságú lappá nyújtjuk. Derelyevágóval 4 cm széles csíkokra vágjuk, majd rombusz alakúra daraboljuk.
  3. Bő, forró olajba tesszük, ahol a rombuszok megduzzadnak, miközben mindkét oldaluk aranybarnára sül.
  4. A kisült fánkokat meghintjük porcukorral, és olvasztott mézbe mártogatva fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 303
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rombuszfánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

663
finomliszt 35 dkg
vaj 6 dkg
méz 10 dkg
tojás 2 db
narancshéj 2 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
1 csipet
porcukor 1 ek
méz 3 ek