r
Nosalty Logó

Káposztás tészta gazdagon

Lizinka_
Káposztás tészta gazdagon
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

461
Kalória
12g
Fehérje
65.6g
Szénhidrát
16.9g
Zsír
117.7g
Víz
29.5g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1843 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    262.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    471 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 1843 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát felaprítjuk, esetleg lereszeljük egy nagyobb tálba. Én erre a célra univerzális aprítógépet használok. Rátesszük a sót.
  2. 2 evőkanál olajon aranybarnára karamellizáljuk a cukrot. Hozzáadjuk a káposztát, majd fedő alatt kevergetve puhára pároljuk. Amikor elpárolgott belőle a nedvesség, akkor meghintjük őrölt borssal, és összesütjük.
  3. A tésztát forrásban lévő, sós, olajos (a maradék egy evőkanálnyi olajat felhasználva) vízben kifőzzük. Ha kész, leszűrjük és jól lecsepegtetjük.
  4. Egy lábasban összekeverjük a káposztát a tésztával, és közepes tűzön lepirítjuk. Ízlés szerint tehetünk alája egy kevéske olajat.
  5. Lepirítva, forrón merjük tányérokra. Majd gazdagon meglocsoljuk tejföllel, és egy-egy csipet borsot rászórva fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Sokan nem szeretik a káposztás tésztát, de mi rajongunk érte. Édesanyám mindig lepirítva, tejföllel tálalta. Én is így készítem. Nagyszerűen harmonizál egymással a karamellizált káposzta, az őrölt fekete bors és a tejföl!

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...