Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás tekercs Ritától

Káposztás tekercs Ritától
Káposztás tekercs Ritától
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a Nosalty-n találtam egy nagyon jó sajtos tekercs receptet, de mivel nálunk a káposztás sütemények a slágerek, ezért kicsit változtattam rajta, és a sajtkrémet kicseréltem káposztára.

Hát 20 perc kellett a családnak, hogy elfogyjon, még idejében le tudtam fényképezni.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, besózzuk. Miután összeesett, kevés zsiradékon fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a borsot és a cukrot, kicsit megpirítjuk. Hűlni hagyjuk. 
  2. Egy tálban a tészta hozzávalóit kézzel alaposan összedolgozzuk, majd három egyenlő nagyságú cipóvá formázzuk. Enyhén lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mind a hármat egymás után), majd bekenjük az egész tésztát a töltelékkel, és a káposztás töltelék tetejét megszórjuk sajttal, és szorosan, mint a bejglit feltekerjük. 3 tészta rudat kapunk. A töltött tészta rudakat folpackba tekerve egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Következő nap éles késsel vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírral borított tepsibe tesszük, majd megkenjük a tetejüket tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 180 C° sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 518
elküldve: 6
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós tekercs, sós csiga, káposztás csiga

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-15 11:57

Ezt feltétlenül elkészítem, emlékeztet a káposztás lepényre, amit 30 éve nem ettem. Valahogy kimaradt. Köszi az ötletet!

1345
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 2 dl
sütőpor 1 csomag
15 g
tojássárgája 2 db
káposzta 1.5 kg
0 ízlés szerint
bors 1 kk
cukor 2 ek
füstölt sajt 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
füstölt sajt 10 dkg