r
Nosalty Logó

Káposztás szendvics pogácsa fűszeresen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Káposztás szendvics pogácsa fűszeresen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

pogácsatészta

káposztás töltelék

Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

pogácsatészta

káposztás töltelék

Összesen 5904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

pogácsatészta

káposztás töltelék

Összesen 241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6487.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    3056 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    884.2 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    512 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    905 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1592 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1192 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 5904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

pogácsatészta

káposztás töltelék

Elkészítés

pogácsatészta

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt (ha friss az élesztő, ez max. 5 perc ), közben megolvasztjuk a margarint vagy vajat, és felverjük a tojást.
  2. Ha ezekkel megvagyunk, akkor egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, ezt összekeverjük, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat és egy kis pohár tejfölt és a tojást... Az egészet kézzel addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta, ha nem elég "zsíros", akkor adhatunk hozzá még tejfölt vagy tejet.
  3. A tésztát a tálban hagyjuk, és letakarjuk, majd meleg helyre rakjuk kb 30 percet (ez idő alatt elkészítjük a káposztát). Szépen megdagad a tészta.
  4. A tésztát lisztes nyújtódeszkára rakjuk, és kinyújtjuk körülbelül másfél centisre, és a káposztát egyenletesen ráhalmozzuk úgy, hogy a szélein 1-2 centi üres rész maradjon, majd ahogy a piskótatekercset kell, összetekerjük, és a két szélét behajtjuk, majd a tésztát letakarjuk, és pihenni hagyjuk egy jó negyed órát.
  5. Amíg a káposztás pogácsatészta pihen, addig a fokhagymát belereszeljük a maradék tejfölbe, és sót, borsot vagy amit finomnak gondolunk belerakjuk, összekeverjük majd betesszük a hűtőbe.
  6. Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát körülbelül 2-2.5 centire, majd kiszaggatjuk (ha így teszünk, akkor lesz olyan a pogácsa, mintha szendvics lenne). Ne ijedjünk meg, ha helyenként kiszakad. Ha rátapadna a nyújtófára, lisztezzük nyugodtan a tésztát. Én ezt egy long drinkes pohárral oldom meg, de bármi szóba jöhet, csak arra figyeljünk, hogyha kisebb pogácsákat szeretnénk, akkor vékonyabbra nyújtsuk. Ne ijedjünk meg, ha szét akar esni a nyers pogácsa, a tepsibe rakva kicsit nyomjuk össze, szépen egybesül majd.
  7. A tepsibe behelyezzük a pogácsákat, majd a fokhagymás fűszeres tejföllel megkenjük őket.

káposztás töltelék

  1. Káposztát összevágjuk vékony csíkokra, majd a csíkokat még apróbb darabokra, de ízlés kérdése, mert szerintem nem kell nagyon apróra. Besózzuk, és állni hagyjuk.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk, majd ráöntjük a káposztát és a szójaszószt.
  3. Amint a káposzta összeesett, hozzáadjuk a mézet és a fűszereket, összekeverjük, majd tovább pároljuk addig, amíg a keménységét elveszti, de még nem lesz teljesen "plöttyedt".
  4. A kész káposztát beleöntjük tésztaszűrőbe, lecsöpögtetjük, és kézzel fogható hőmérsékletig hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2494
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sápi mamám nagyon finom és édesapám által tovább fejlesztett káposztás pogácsáját akartam egy kicsit feljavítani a saját szájízemhez, illetve nem akartam a pogácsán is érezni a tipikus "káposztás tészta" ízt, illetve látványra sem tipikus pogácsákat akartam.:) Meg úgy voltam vele, hogy nem tudok olyan ízű pogácsákat készíteni, mint a felmenőim:) Hát belevágtam az újításba, és nagyon-nagyon jó lett...

Hozzávalók

pogácsatészta

káposztás töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek