r
Nosalty Logó

Káposztás szendvics pogácsa fűszeresen

NS
Káposztás szendvics pogácsa fűszeresen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

pogácsatészta

káposztás töltelék

845
Kalória
19.4g
Fehérje
126.3g
Szénhidrát
28.4g
Zsír
128.3g
Víz
51g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
13.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

pogácsatészta

káposztás töltelék

Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

pogácsatészta

káposztás töltelék

Összesen 5904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

pogácsatészta

káposztás töltelék

Összesen 241 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6487.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    3056 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    884.2 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    898.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    512 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    905 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1592 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1192 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 5904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

pogácsatészta

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a belemorzsolt élesztőt (ha friss az élesztő, ez max. 5 perc ), közben megolvasztjuk a margarint vagy vajat, és felverjük a tojást.
  2. Ha ezekkel megvagyunk, akkor egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, ezt összekeverjük, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat és egy kis pohár tejfölt és a tojást... Az egészet kézzel addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta, ha nem elég "zsíros", akkor adhatunk hozzá még tejfölt vagy tejet.
  3. A tésztát a tálban hagyjuk, és letakarjuk, majd meleg helyre rakjuk kb 30 percet (ez idő alatt elkészítjük a káposztát). Szépen megdagad a tészta.
  4. A tésztát lisztes nyújtódeszkára rakjuk, és kinyújtjuk körülbelül másfél centisre, és a káposztát egyenletesen ráhalmozzuk úgy, hogy a szélein 1-2 centi üres rész maradjon, majd ahogy a piskótatekercset kell, összetekerjük, és a két szélét behajtjuk, majd a tésztát letakarjuk, és pihenni hagyjuk egy jó negyed órát.
  5. Amíg a káposztás pogácsatészta pihen, addig a fokhagymát belereszeljük a maradék tejfölbe, és sót, borsot vagy amit finomnak gondolunk belerakjuk, összekeverjük majd betesszük a hűtőbe.
  6. Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát körülbelül 2-2.5 centire, majd kiszaggatjuk (ha így teszünk, akkor lesz olyan a pogácsa, mintha szendvics lenne). Ne ijedjünk meg, ha helyenként kiszakad. Ha rátapadna a nyújtófára, lisztezzük nyugodtan a tésztát. Én ezt egy long drinkes pohárral oldom meg, de bármi szóba jöhet, csak arra figyeljünk, hogyha kisebb pogácsákat szeretnénk, akkor vékonyabbra nyújtsuk. Ne ijedjünk meg, ha szét akar esni a nyers pogácsa, a tepsibe rakva kicsit nyomjuk össze, szépen egybesül majd.
  7. A tepsibe behelyezzük a pogácsákat, majd a fokhagymás fűszeres tejföllel megkenjük őket.

káposztás töltelék

  1. Káposztát összevágjuk vékony csíkokra, majd a csíkokat még apróbb darabokra, de ízlés kérdése, mert szerintem nem kell nagyon apróra. Besózzuk, és állni hagyjuk.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk, majd ráöntjük a káposztát és a szójaszószt.
  3. Amint a káposzta összeesett, hozzáadjuk a mézet és a fűszereket, összekeverjük, majd tovább pároljuk addig, amíg a keménységét elveszti, de még nem lesz teljesen "plöttyedt".
  4. A kész káposztát beleöntjük tésztaszűrőbe, lecsöpögtetjük, és kézzel fogható hőmérsékletig hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sápi mamám nagyon finom és édesapám által tovább fejlesztett káposztás pogácsáját akartam egy kicsit feljavítani a saját szájízemhez, illetve nem akartam a pogácsán is érezni a tipikus "káposztás tészta" ízt, illetve látványra sem tipikus pogácsákat akartam.:) Meg úgy voltam vele, hogy nem tudok olyan ízű pogácsákat készíteni, mint a felmenőim:) Hát belevágtam az újításba, és nagyon-nagyon jó lett...

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek