r
Nosalty Logó

Káposzta a la bolognese

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Somandi
Káposzta a la bolognese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 297 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1783 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    423 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 297 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2538.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    759 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    937 micro
  • β-karotin
    2184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    952 micro
Összesen 1783 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    225 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban vagy wokban3 ek zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, és megszórjuk a kakukkfű egy részével.
  2. Amíg pirul, felkockázzuk a paradicsomot, és a bazsalikom leveleit is apróra vágjuk.
  3. Ha már barnás színt kapott, hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikomot, a két evőkanál eritritet, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.Felforraljuk, mérsékeljük alatta a lángot, és fedőt teszünk rá.
  4. Amíglassan fővöget, laskára vágjuk a káposztát, és már hozzá is tehetjük a raguhoz, fedő alatt pedig kb. 15 perc alatt készre főzzük.
  5. Ha már puha a káposzta, kikapcsoljuk alatta a gázt, még kóstoljunk rajta egyet, és ha szükséges, sózzuk,borsozzuk, és szórjuk meg még egy kis kakukkfűvel!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 27315
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Káposzta a la bolognese
Somandi 9 recept

Amikor nyakig vagyok valamiben, mint például most a nyárban, a bútorfestésben, konyha újjászületésben stb, előfordul, hogy  kevesebb időt szentelek a tervezésnek. Így elmarad a menü gondos kimunkálása is, pedig annak is megvan az előnye. De a tervezés során eltűnik a kreativitás és az újító alkotás a konyhából, hiszen a menüt általában olyan ételekből állítom elő, amik úgymond zsigerből jönnek. Ezért is nagyon jó az, ha más tevékenység, elfoglaltság miatt, valamint az alábbi pontokban részletezett sürgető behatásra születnek meg a finomabbnál, finomabb újdonságok, amik aztán később mehetnek a menübe.:-)) És elhangzik a mondat: Anyaaa, nagyon éhes vagyok! Éhes férj haza jön a napi robot után, és állandóan a hűtőt vagy a spájzot szemrevételezi, és azt találgatja, hogy vajon termett-e benne valami az eltelt 2 percben.  Ránézek az órára, a fejemhez kapok, és megállapítom: Jesszus, már ebédidő van, én pedig még nem főztem semmit!!! Ilyenkor gyorsan szemrevételezem én is a hűtőt, a kamrát, majd az ott lévő alapanyagokból összeállítok valamit. A legutóbbi ilyen alkalom után, a nagy fiam meg is jegyezte, miközben a vállam veregette: Hm ez finom volt! Hát igen Anya, aki tud, az tud!!!:-)

Hozzászólások

endivia

fú, hát ez... kirááááály :D (a cukkini milanese sem rossz ám:) ) köszi! E

Somandi

Köszi a tippet megnézem, mert a cukkinit is imádjuk! ;-) Somandi

Törölt felhasználó

Nagyon szuper, de mivel ettétek?

Somandi

Szia csak most láttam a hozzászólásod, ezért nem válaszoltam eddig. Tehát mi paleok vagyunk, a káposzta a köret tészta helyett! :-)

Firmin

A héten elkészítettem és imádjuk. Köszi a receptet. Mi barna rizzsel ettük, illett is hozzá.

baloghorsi

szuper ötlet, köszönöm! Elkészítettem és nagyon finom :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.