r
Nosalty Logó

Kaporszósz, főtt krumpli, tükörtojás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Kaporszósz, főtt krumpli, tükörtojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 153 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 461 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 jó maréknyi kaprot átmosunk, a vastag szárát levágjuk, s kidobjuk, majd késsel a vékony kaprot összeaprítjuk.
  2. A lábosba beleöntjük az étolajat, rászórjuk a lisztet, s gáz fölött addig keverjük, amíg elkezd színesedni. Ekkor félrehúzzuk, szórunk bele pici sót, majd beleszórjuk az összeaprított kaprot.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, s addig kevergetjük, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor hozzáöntjük a tej felét, s szépen kevergetjük, hogy oda ne égjen.
  4. Ahogy elkezd megint sűrűsödni, apródonként a többi tejet is hozzáöntjük. Ha már jó állagú lett, nem túl híg, de nem túl sűrű, akkor hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, s még egyszer jól összekeverjük.
  5. Ha szükséges, még öntünk hozzá tejet, ha nem, akkor már el is készült a kaporszósz.
  6. Krumplit főzök és tükörtojást sütök hozzá.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4211
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 29.

Ajánló

Aki szereti a kaprot, annak ajánlom. Én tavasztól őszig, amikor lehet kapni piacon friss kaprot, akkor veszek 4-5 csomaggal. Otthon a kaprot átmosom, a vastag szárát levágom, s kidobom, majd késsel a vékony kaprot összeaprítom. Utána berakom egy műanyag bezárható dobozba, s lefagyasztom. Amikor kaporszószt akarok főzni, akkor csak kiveszem a fagyasztóból, rárakok a rántásra 2 evőkanál apróra összevágott kaprot, s kevergetem. A többi kaprot pedig visszarakom a fagyasztóba. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a kaporszószt. Régen dinsztelt krumplival, most csak így főtt krumplival esszük. Hamar elkészül, s nagyon finom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!