r
Nosalty Logó

Zsemlemártás főtt húsokhoz

sirGalahad
Zsemlemártás főtt húsokhoz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

344
Kalória
7.2g
Fehérje
38.6g
Szénhidrát
17.1g
Zsír
32.3g
Víz
-
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2415.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A zsemléket kockára vágjuk, majd egy nagyobb felületű serpenyőben megpirítjuk az olajon, de közben vigyázzunk, hogy ne égjen meg, csak barnuljon!
  2. A tűzről lehúzzuk, és fokhagymanyomóval hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, majd mehet vissza a tűzre, és azonnal elkezdjük adagolni hozzá apránként a húslevest, nehogy megégjen a fokhagyma.
  3. Fűszerezzük őrölt borssal és a petrezselyemmel, majd készre főzzük, tálalásig melegen tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

A vasárnapi húslevesben főtt húsok kitűnő mártása, amely méltatlan módon a háttérbe szorult a modern konyhaművészetben. Érdemes kipróbálni annak, aki szereti a klasszikus ízeket... Részemről kicsit sűrűbben szeretem, de a húsleves alaplé adagolásával igény szerint lehet változtatni az állagán, ha valaki gyengébben, "tocsogósan" szereti.

További receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Lakos Benedek

Fűszeres birsalmachutney

A chutney-t nevezhetnénk fűszeres, édes-savanyú (néha csípős, néha zöldséges) lekvárnak is, persze ez csak egy erőltetett definíció. És amúgy is, ennél sokkal fontosabb arról ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek