r
Nosalty Logó

Kakashere pörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kakashere pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 654 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5226 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 654 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    393.5 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6203.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    3350 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2652.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    143 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    3850 micro
  • β-crypt
    524 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3186 micro
Összesen 5226 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    111 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kakasherét megtisztitjuk, bő vízzel megmossuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsírra feltéve aranysárgára pirítjuk.
  3. Majd hozzá adjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát, és a zöldpaprikát, és némi vizet (1dl). Ezt lefedve lassú tűzön pároljuk, amíg el nem készül a lecsós alap. Utána rászórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a kakasheréket.
  4. Ezt 1-2 percig a saját levében főzzük (Vigyázzunk nehogy a pirospaprikát megégessük mert keserű lesz), utána felöntjük 3/4-ig vízzel. Menet közben hozzá adjuk a köménymagot, a fokhagymát összezúzva, és a vörösbort.
  5. Ízesítjük sóval és borssal. Lassú tűzön készre főzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 188
  • Össznézettség: 109290
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 23.

Ajánló

Nokedlival vagy, és szerintem ez jobban megy hozzá, túros csuszával tálaljuk. Zöldpaprika karikával díszíthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik nagy kedvencem.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

 Szia Tamas!Meg nem foztem kakasheret,ezert a pucolasarol erdeklodnek.Pulykaheret tudok venni,de gondolom a pucolasa hasonlo.Kb. mennyi ideig kell fozni?Koszi a valaszt,es Boldog Uj Evet !

Törölt felhasználó

Én is a here pucolását szerettem volna megkérdezni...de! Husika beírása óta eltelt 4 év..és még ? sem kapott választ. :(

Panyitimi

Kedves Marcsi! Próbálom a kakasherét,mint alapanyag feltenni,de eddíg nem sikerült :( Viszont szívesen segítek Neked. A piacon vásárolt kakas vagy pulykaherét alaposan megmosod. Én csak a lelogó hártyákt?l szoktam megszabadítani. Adja magát. Kicsi fokhagymás tejben is áztathatod,én nem szoktam,nagyon finom úgy is. Ezután már bátran elkészítheted. 60-90 perc alatt szoktam elkészíteni. A napokban tettem fel egy pörköltreceptet,miután aktíválják,megtekintheted,ha gondolod. Kellemes f?z?cskét! Timi

El Chamborgho

A kakashere pucolást a saját tapasztalatom alapján tudom leírni. Vizet forralok, nem kell, hogy lobogjon, bele 5-6 herét, benne kb 1 percig, nagyságtól függ, ha nagyok, 2 percig, tányérra kiteszem. H?lni hagyom, ez kb 3 perc, a here küls? oldalát éles késsel végigmetszem, mindkét oldalról a hártyát középre húzom, majd a vezetéket kivágom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.