r
Nosalty Logó

Kakaós kuglóf 3. - csokimázzal

Pipsann
Kakaós kuglóf 3. - csokimázzal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

704
Kalória
10.6g
Fehérje
84.4g
Szénhidrát
36.8g
Zsír
37.1g
Víz
114.5g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
41.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    294.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6108.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    2658 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    674.9 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    296.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 5629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 392 kcal

Elkészítés

  1. A margarint a 175 g cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. A tojásokat egyenként, kb. fél percenként (géppel)belekeverjük a masszába.
  3. Belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját.
  4. A lisztet és a sütőport óvatosan hozzákeverjük a tojásos-margarinos krémhez.
  5. A kuglófformát jól kivajazzuk, és a tészta kétharmadát beletesszük a formába.
  6. A maradék egyharmadát a tésztának a kakaóval, 20 g cukorral és a 3 evőkanál tejjel kikeverjük, és beletesszük a formában lévő fehér masszába.
  7. Villával áthúzzuk, hogy márványos legyen.
  8. Nem előmelegített sütőben sütjük a sütő alsó részében a rácson körülbelül 60 percig.
  9. Ha kihűlt a kuglóf, kivesszük a formából, bekenjük kajszilekvárral, amit hamar magábaszív a tészta. Ezután gőz fölött megolvasztott csokival bevonjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A szomszédból érkezett egy kis kóstoló, de kiderült, hogy nem exkluzív cukrászdába kell menni ezért a finom kuglófért, hanem otthon is elkészíthető.

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek