Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-kókuszos kalács

Kakaós-kókuszos kalács
Kakaós-kókuszos kalács
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az elronthatatlan kelt tésztát Csicseriborsónál talátam. Hát egyszerűen nagyszerű! Nagyon-nagyon finom és gyönyörű!

Minden kezdő és haladó szakácsnak ajánlom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és a margarint felolvasztjuk.
  2. A lisztet összekeverjük az élesztővel, és hozáadjuk az összes hozzávalót. A tejet kis adagokban keverjük hozzá, csak annyit, amennyit felvesz a tészta. 
  3. Összedagasztjuk. Ha a tészta összeállt, belisztezzük a tetejét, és 1 órát kelni hagyjuk meleg helyen.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket: a puha margarint a kakaót és a kókuszreszeléket összekeverjük.
  5. A megkelt tésztát egyszer átgyúrjuk, és 2 cipóra osztjuk. 
  6. Lisztezett felületen 30x25 cm-es téglalappá nyújtjuk mind a két cipót.
  7. A tölteléket egyenletesen elkenjük rajtuk.
  8. A téglalapokat, mint a bejglit hosszában feltekerjük.
  9. Hosszában, középen kettévágjuk, de úgy, hogy a tészta végén 1 cm-es részben egyben maradjon!
  10. A két részt összefonjuk.
  11. A sütőt előmelegítjük légkeveréssel.
  12. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a fonatokat, a tetejüket megkenjük a tojássárgájával, és bőven megszórjuk kristálycukorral.
  13. Húsz perc kelesztés után megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 660
elküldve: 6
receptkönyvben: 408
elkészítve: 24/37
Facebookon megjelent: -

szakács

kisfruzsi

Mióta szakács: 2011.10.26.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos-kakaós tekert, kelt tekerős kókuszos-kakaós töltelékkel

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Senga17
Senga17 Sun, 2014-08-24 15:36

Nagyon jó recept, ma próbáltam ki, nagyon finom lett! Friss élesztőt használtam 3 dkg-ot.

VVLivi
VVLivi Fri, 2014-03-07 10:03

Kedves kisfruzsi! Tanácsot kérek arra az esetre, ha nincs itthon instant élesztőm. A frissből mennyit használjak?

Aranyhaj
Aranyhaj Wed, 2012-02-22 10:55

Tegnap elkészítettem,Mennyei lett :-) Ez az első kalácsom,ami pillanatok alatt elfogyott! Úgy néz ki ,ma is elkészítem. Imádom :-)))

Riuska
Riuska Sat, 2011-11-19 19:45

Szia Fruzsi! Tegnap megsütöttem ezt a gyönyörű kalácsot. Szuper lett,a töltelék nem folyik ki,tényleg nem kell tőle félni. Egyszerű és nagyszerű! Köszönöm neked. További jó sütögetést kívánok,szép estét! Ria!

kisfruzsi
kisfruzsi / kisfruzsi Sat, 2011-11-19 22:22

Ria nagyon örülök, hogy tetszett a kalács! Neked is további jó sütögetést kívánok!
Fruzsi

Zsókamama
Zsókamama Fri, 2011-11-18 20:32

Nagyon ügyes vagy!Ha csak fele olyan finom,mint gusztusos,már rossz nem lehet!
A kókuszt mivel lehetne pótolni?Szégyellem bevallani,de nem szeretem a kókusz ízét.

kisfruzsi
kisfruzsi / kisfruzsi Sat, 2011-11-19 13:40

Köszönöm! Ha nem kókuszos, akkor lehet fahéjas a kakaó és kókusz helyett, vagy darált diós, darált mákos. A lényeg az, hogy a margarin és a cukor mennyisége maradjon a töltelékben és ehhez adjuk a harmadik komponenst.

dida
Ildi / dida Fri, 2011-11-18 15:44

Szia Fruzsi!
Szuper ez a kalács, és az íze sem lehet rossz! :) Annyi gondom van, hogy nekem csak egy egyszerű kis gázsütőm van... Abban hogyan tudnám (hány fokon, mennyi idő alatt, alulra, középre téve, stb.) elkészíteni, majdnem ennyire szépre? :)
Ildi

kisfruzsi
kisfruzsi / kisfruzsi Fri, 2011-11-18 16:19

Dida!

Szerintem tedd középre és 180-190 fokra, én a légkeverésen kb. 20 percig szoktam sütni. Amikor látod, hogy sült a teteje, pirosodik, akor jó, nem kell félni tőle, átsül addigra teljesen!

kisfruzsi
kisfruzsi / kisfruzsi Fri, 2011-11-18 16:20

Jennifer!

Nem a töltelék nem folyik ki, mert nem vastag töltelék, csak a kalács felszíne van bekenve vele. Ahogy fonod, attól lesz olyan szép.

667
finomliszt 50 dkg
margarin 8 dkg
instant élesztő 1 tasak
cukor 3 púpozott ek
tej 2.25 dl
tojás 1 db
1 csipet
margarin 8 dkg
cukor 3 púpozott ek
kókuszreszelék 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
tojássárgája 1 db
cukor 5 ek