r
Nosalty Logó

Kakaós-kókuszos csiga

NS
Kakaós-kókuszos csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

425
Kalória
9.2g
Fehérje
47.7g
Szénhidrát
22.6g
Zsír
17.3g
Víz
108.5g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    190.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 1696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a tejjel és egy kevés kristálycukorral langyos helyen felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a tojássárgákkal, a liszttel, a sóval, a cukorral és a margarinnal. Ha túl lágy, tehetünk hozzá lisztet. 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük.
  2. Amíg kel, cukrozatlan kakaóport összekeverünk porcukorral (ennek mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnénk édesre készíteni), valamint kb. a cukros kakaóporral megegyező mennyiségű kókuszreszeléket keverünk hozzá.
  3. A megkelt tésztát fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, megkenjük kevés olvasztott margarinnal, megszórjuk a kakaós-kókuszos keverékkel, majd csigaalakban felcsavarjuk. Kb. 4 cm-es "csigákat" vágunk, majd felfordítva, egymástól távol, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  4. Amikor aranybarnára sültek, kivesszük a sütőből, és porcukorral vagy kakaósporcukorral meghintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p

Kakaós csiga az esős vasárnap délutánokra, valamint másnap a munkahelyre, iskolába tízórainak! :)

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek