Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos darázsfészek

Kókuszos darázsfészek
Kókuszos darázsfészek
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit Anyukám gyakran készíti és a férjem kedvence, de én még nem mertem belevágni. Párom munkahelyet váltott, és az első napján gondoltam meglepem, mire hazajön és elkészítem. Nagyon örült neki és jól is sikerült. A tepsiben mindenképp hagyjunk a csigák között helyet, mert megnőnek és akkor lesz szép formájuk, ha nem nyomják össze egymást. Ebből az adagból kb. 30 db csiga lesz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tojások sárgáját. Alaposan összegyúrjuk. Kb. fél órát pihentetjük.
  3. Lisztezett deszkán két részletben elnyújtjuk.
  4. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket.
  5. A töltelékkel megkenjük a kinyújtott tésztát, feltekerjük.
  6. Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 78 979
elküldve: 19
receptkönyvben: 310
elkészítve: 30/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos csiga, kókuszos tekercs, kókuszreszelékkel töltött csiga

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krucsai E
Krucsai E Sun, 2013-02-03 13:53

Igen, az este aztán gondolkodtam, hogy mit csináltam rosszul, és arra jutottam, hogy a másodikat is egyből meg kell kenni, és úgy várni arra, hogy kisüljön az első adag. A habbal nem volt semmi gond, - már a sokadik tojáshabot készítem - , és olyan kemény volt amilyennek lenni kellett. Csak az nem tett jót neki, hogy állni hagytam. De ez tegnap este valami miatt nem úgy sikerült ahogy akartam. De ettől függetlenül megsütöttem, és így kész állapotában elég tűrhető lett. Annyira nem szép mint az első adag, de így is elfogadható. Még nyers állapotában volt szőrnyű ilyen folyékonyan bánni vele :) Azért nem ment el annyira a kedvem tőle, hogy egyszer még csináljak ilyet! Köszi :)

Krucsai E
Krucsai E Sat, 2013-02-02 19:36

Megcsináltam. Az első adag nagyon gyönyörű lett. De! Amikor az van, hogy ketté kell venni a tésztát akkor a töltelék felét is meg kell hagyni. Na amíg az első adag sült, a hab szépen folyékonnyá vált. Rátettem a tésztára, majd lekanalaztam róla, hogy újra felverjem, hogy kemény legyen. De már nem lett kemény. Rátettem a tésztára, alig bírtam feltekerni és ahogy szeleteltem (nagyon jó ötlet a cérna:) ) kifolyt az összes töltelék. Sajnos így a második adag nem sikerült, de az első az nagyon szép lett. Ja, és a tészta is nagyon jól sikerült, én ugyanis a kelt tésztákkal eléggé hadilábon állok. Valami ötlet erre a problémára?

veressandrea
Andi80 / veressandrea Sun, 2013-02-03 07:32

Szia,
Én még nem tapasztaltam hasonlót. Csak arra tudok gondolni, hogy nem volt elég keményre verve a fehérje. Én úgy nézem meg, hogy elég kemény-e, hogy fejjel lefelé fordítom az edényt, ha nem mozdul benne a fehérje, akkor jó. Persze ezzel vigyázni kell, mert ha még nem jó, könnyen a földön landolhat a tojás.
Remélem ez nem vette el a kedvedet azért.
Legközelebb próbáld úgy, hogy kinyújtod, megkened, feltekered és gyors megcsinálod ezt a következővel is és amíg sül az első, addig már a felszeletelt csigák várják, hogy a sütőbe kerüljenek.
Szép vasárnapot kívánok!
Üdv, Andi

Agsa89
Ágsa / Agsa89 Sun, 2012-09-23 09:52

Köszönöm a receptet, én is elkészítettem. A párom nagyon örült neki, meglepi volt :)
A szeletelésre pedig olvastam egy jó praktikát, hogy cérnát kell a rúd alá tenni, felül keresztezni és így egyszerűen fel lehet szelni anélkül, hogy kijöjjön belőle a töltelék, és eldeformálódjon :)

szimisüti
szimisüti Sun, 2012-06-03 16:46

szép "csigákra" szeletelni nem volt könnyű, de egyszerűen fantasztikus lett! A családom is lelkesen fogadta, köszönöm a receptet!! :)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2012-06-04 08:46

Kedves Szimisüti, Nagyo szívesen. Boldog vagyok, hogy ízlett. Még pár próbálkozás és biztosan a formák is nagyon szépek lesznek :-) Szép napot! Üdv, Andi

1639
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 4 db
tej 1 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 ek
tojásfehérje 4 db
porcukor 30 dkg
kókuszreszelék 200 g