r
Nosalty Logó

Diós kalácska ahogy Timi készíti

Panyitimi
Diós kalácska ahogy Timi készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1379
Kalória
21.4g
Fehérje
128.4g
Szénhidrát
88.7g
Zsír
35.5g
Víz
167.6g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
53.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6895 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.9 g

Zsír

  • Összesen
    443.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6381.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1547 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    2841 mg
  • Nátrium
    1223 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    641.8 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    177.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 6895 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 436 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat a dió, a 15 dkg cukor, tej és tojássárgája kivételével összegyúrjuk. Nagyon kellemes állagú tésztát kapunk, amit hűvös helyen fél órát pihentetünk.
  2. A pihentetés után lisztezett deszkán három cipót formálunk, majd négyzet alakúra nyújtjuk.
  3. A dióból, cukorból, tejből tölteléket készítünk, megtöltjük vele a kinyújtott tésztákat, és feltekerjük. Lekenjük a tojássárgájával.
  4. Alsó-felső sütésen előmelegített, 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt aranyszínűre sütjük. Szükség esetén a hőfokot csökkenthetjük, sütőfüggő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kedves szomszédasszonyom Anyukája készíti ezt a kalácsot rendszerint a Karácsonyi kalács mellett. A családjuk férfitagjai ezt sokkal jobban szeretik, mert omlósabb, több benne a töltelék. A napokban kaptam kóstolót belőle, gondoltam, elkészítem, és... hát... mindenki próbálja ki, egyszerűen szenzációs :)

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...