Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga 6.

Kakaós csiga 6.
Kakaós csiga 6.
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diós csigát sütöttem, mikor a párom közölte, hogy hát jó-jó a diós, de ő szívesebben enne kakaósat. Hát ez sült ki a kéréséből.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a lisztet és a sót. Átkeverjük, hogy a folyadék felvegye a lisztet.
  3. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. Amíg kel a tészta, a kakaóport összekeverjük a cukorral.
  5. A megkelt tésztát bőségesen lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A kinyújtott tésztát megszórjuk a cukros kakaóporral, és szorosan feltekerjük egy hengerré.
  7. A hengerünket kb. 2-3 centis darabokká vágjuk, és lapjára forgatva kissé megnyomkodjuk.
  8. Tepsire tesszük, és kb. 5-10 percet pihentetjük.
  9. Előmelegített sütőben tepsinként kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 817
elküldve: 8
receptkönyvben: 618
elkészítve: 35/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

kakaós kelt tészta

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TörökMónika
Móncsika_11 / TörökMónika Sun, 2013-07-14 16:35

Köszönöm a receptet, könnyű elkészíteni és nagyon finom! Bár én több cukrot tettem a kakaóhoz, mert kevésnek találtam. :) A barátomnak is nagyon ízlett!

Yakuza
Yakuza Fri, 2013-01-25 16:21

Kedves Lezsik,

Ma készítettem életembe elöször kakós csigát. Mindent úgy csináltam, ahogy receptedbe írtad.
Nagyon szuper lett! olyan szép, nem is gondoltam volna, hogy én ilyet tudok :-)
És ízre is verhetetlen! Köszönöm szépen recepted! Kellemes hétvégét kívánok, Bea (yakuza) :-)

nomi75
Nomi / nomi75 Tue, 2012-10-23 13:03

Kisebbik Fiam régóta nyúzott, hogy készítsünk kakaós (és fahéjas) csigát. Sokáig válogattam a receptek között, és végül erre esett a választásom. Nagyon bejött, nagyon jó állagú, finom csigákat sikerült csinálni a tésztából (légkeveréses villanysütőben). Sütés közben kb. félidőben, olvasztott vajas, tejes, vaníliás cukros, vanília aromás keverékkel locsoltam meg a sütiket. Ami nem fogyott el este, annak másnap reggeli lett a "sorsa", de állagra még mindig tökéletes állapotban. Köszi a receptet, máskor is ezt készítjük. Noémi

remeny79
remeny79 Tue, 2012-10-16 12:44

ma délután ezt fogja elkésziteni a 10 éves csajszim,ez az Ő kérése,hogy készithese,az eredménnyel majd jövök,de a komentekből csak is jó lehet!!!

Móca
Móca / Móca Thu, 2012-05-03 09:43

Nagyon finom lett az első sütésem. Azt gázsütőben készitettem.
Kedvesemet szerettem volna meglepni, és nála is elkésztettem, de brutál rossz lett.
Nála légkeveréses elektromos sütő van.
Segitséget kérnék, mi a kettő közt a különbség. Az elsőnél 160 fokon sütöttem, nekem 40 percre volt szükség, csodálatosan szép, lágy és puha tésztát kaptam, 3 napig ettük, finom volt.
A mostani sütésem kemény lett, pedig a recept szerint alsó és felső sütéssel készitettem, száraz, kemény és alúlról megégett a sütim. A tészta állaga is teljesen más, mondhatni kemény lett.
Tanács, mit kell a légkeveréses sütésnél csinálni, hogy pula és lágy tésztát kapjak.
Válasz várok.
Köszönettel.

lezsik
Lezsik / lezsik Thu, 2012-05-03 16:24

Szia Móca!

Légkeveréses sütőben mindig alacsonyabb hőfokon, és gyorsabban sül meg ugyanaz a süti. Sőt, ha egy másik sima gázsütőben fogod sütni a sütit, az sem biztosíték arra, hogy ugyanolyan lesz, mint a sajátodban.
lezsik

hajas.anett
hajas.anett Thu, 2012-03-15 13:13

Eddig sokféle kakaós csiga receptet kipróbáltam, de eddig ez lett a legjobb, sőt szuper! Nem is keresek tovább, megtaláltam a legjobbat! :)

Harimala
Harimala Tue, 2012-02-14 12:54

Ez egy nagyon szuper recept, köszönöm! Két hét alatt már harmadszor sütöm, imádja a kisfiam. Nekünk több cukor kell a kakaóporhoz, de hát ez ízlés kérdése. :)

Még egyszer köszi!

Üdv. Heni

Kerolájn
Kerolájn Wed, 2012-02-08 19:20

Helló Lezsik!

Hát.....hol is kezdjem,nekem most lett kész de a párom meg is evett egy tányérnyit:):)
Most csináltam először és komolyan mondom finomabb,mint a bolti!
Ügyes vagy,köszi a receptet!!
Üdv!

Tamaraaaaa
Tamaraaaaa Wed, 2012-02-01 08:53

Köszi a receptet, még melegen elfogyott:) én pár csepp eper lekvárt tettem a kakaópor tetejére, és szépen összeolvadt:)

lili2009
lili2009 Fri, 2011-11-04 12:09

Én ma ezt kipróbálom túrós táskának.Gondolom úgy is nagyon finom lesz.

ritka
ritka Sat, 2011-10-15 19:24

Itt ott kicsit változtattam én is, de klasszabb lett, mint az eddig használt receptem, pedig az sem volt rossz. :) Mi a laposabb csigákat szeretjük, így két tepsi is tele lett vele. .) A kakaó cukor por állagának elkerülésére megoldás lehet a locsolás, vagy egy kis puha margarinnal összekeverni, és így megkenni a tésztát .)
köszi a receptet. le is cserélem a régit :)

lili2009
lili2009 Thu, 2011-06-30 14:15

Szia.Tegnap megsütöttem.Nagyon finom a tésztája.Mikor megkelt én kettévettem a tésztát és felét pizzás csigának csináltam.Nagyon puha omlós.

bicek
bicek Wed, 2011-06-22 16:08

Köszönöm a receptet, a tésztája nagyon finom. Én annyival egészíteném ki, hogy az igazán édes szájúaknak szerintem ennyi kakaóhoz több cukor is mehet. Én legközelebb 4-et is bátran bele teszek:)
Ja igen, és félidőben meglocsoltam tej és kevés olvasztott margarin keverékkel.
(Zsofosz, nekem egy tepsiben elfért az egy adagnyi tészta)

makrela
makrela Fri, 2011-05-13 14:37

Elkészítettem! 3/2 arányban fehér liszt és teljes kiőrlésű liszt keverékéből, a kakaót pedig tejjel és vajjal sűrűre kikeverve készítettem és ezzel kentem meg a tésztát. Isteni finom lett! Köszönöm

zsofosz
dézsé / zsofosz Sun, 2011-04-24 22:14

Kedves Lezsik! Az egy adagból kb mennyi lesz? (hány gáztepsinyi?)
a választ előre köszönöm,
zsofosz

RiTaMita
RiTaMita Fri, 2011-04-22 08:54

Épp az imént vettem ki a második tepsit a sütőből, isteni jó lett! A cukros-tejes locsolás szerintem is kell rá, de egyébként nagyon szuper recept. Köszönöm!!! :-)

egabi
egabi Wed, 2011-04-06 16:13

Kipróbáltam, bár picit módosítottam rajta, mert úgy éreztem, hogy a kakaópor nem nagyon akar összeolvadni a cukorral, így tettem bele egy pici mézet :)

Valaki ajánlotta a vaníliás tejjel való meglocsolást is, és bejött! :) Jó ötlet, köszönöm.

Elég kisebb karikákat vágni az elkészült rúdból, mert bedagadnak, mivel szépen kelő tésztája van! Ízletes-omlós, kiadós és nagyon finom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-22 19:07

Sziasztok, a tészta jó, de a kakaó nem olvadt össze a cukorral, por állagú maradt!:(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-11 21:14

Ma én is elkészítettem ezt a nagyon finom kakaós csigát azt még hozzá tenném a párom elég válogatós ha ételről van szó de erre még ő is azt mondta legközelebb is süssem meg.

Zsozsó-.o
Zsozsó / Zsozsó-.o Sun, 2010-10-17 11:36

ma megcsináltam a hugicámnak meg az anyukámnak reggelire és nagyon ízlett nekik. A tesóm még meg is jegyezte, hogy "ez sokkal jobb mint a bolti". (és ez nagy szó) Ezért nagyon köszi a receptet :)

eperszeletke
eperszeletke Fri, 2010-09-24 14:23

ma megsütöttem ezt a csigát, egyből dupla adagot :):):), nagyon fincsi lett. a tésztájával nagyon jó dolgozni. mindenkinek csak ajánlani tudom! dupla adagból egy nagy gáztepsi csiga lesz :):). a sütés vége fele meglocsoltam forró vaníliás cukis tejjel és úgy sütöttem tovább pár percig, hihetetlen puha lett. köszönöm a receptet, ha kakaós csigát sütök mindig ez alapján fogom csinálni!

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Sat, 2010-09-11 17:40

Szia!Az előbb lettem kész vele.Nagyon finom!!Ez az a kakaós csiga recept amire vártam.Tökéletes a tésztája.Az egyik felét én meggydzsemmel töltöttem meg.Isteni lett úgy is.Köszönöm a receptet!!!(:

Rozsné
Rozsné Sat, 2010-08-28 08:46

Megcsináltam,de természetesen rögtön dupla adagot gyorsan elfogyott.Nagyon finom.A hat éves lányom nem tortát kér szülinapjára hanem ezt a finom kakaóscsigát.Köszönöm.

628
tej 3 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 2 ek
1 kk
finomliszt 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 6 ek
cukor 2 ek