r
Nosalty Logó

Kakaós csiga 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Kakaós csiga 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 628 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2515 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 253 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 628 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 2515 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a lisztet és a sót. Átkeverjük, hogy a folyadék felvegye a lisztet.
  3. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. Amíg kel a tészta, a kakaóport összekeverjük a cukorral.
  5. A megkelt tésztát bőségesen lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A kinyújtott tésztát megszórjuk a cukros kakaóporral, és szorosan feltekerjük egy hengerré.
  7. A hengerünket kb. 2-3 centis darabokká vágjuk, és lapjára forgatva kissé megnyomkodjuk.
  8. Tepsire tesszük, és kb. 5-10 percet pihentetjük.
  9. Előmelegített sütőben tepsinként kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 39465
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós csigát sütöttem, mikor a párom közölte, hogy hát jó-jó a diós, de ő szívesebben enne kakaósat. Hát ez sült ki a kéréséből.

Hozzászólások

pepecke

Nagyon köszönöm a receptet,hatalmas sikert aratott!

Rozsné

Megcsináltam,de természetesen rögtön dupla adagot gyorsan elfogyott.Nagyon finom.A hat éves lányom nem tortát kér szülinapjára hanem ezt a finom kakaóscsigát.Köszönöm.

Törölt felhasználó

Szia!Az el?bb lettem kész vele.Nagyon finom!!Ez az a kakaós csiga recept amire vártam.Tökéletes a tésztája.Az egyik felét én meggydzsemmel töltöttem meg.Isteni lett úgy is.Köszönöm a receptet!!!(:

Törölt felhasználó

ma megsütöttem ezt a csigát, egyb?l dupla adagot :):):), nagyon fincsi lett. a tésztájával nagyon jó dolgozni. mindenkinek csak ajánlani tudom! dupla adagból egy nagy gáztepsi csiga lesz :):). a sütés vége fele meglocsoltam forró vaníliás cukis tejjel és úgy sütöttem tovább pár percig, hihetetlen puha lett. köszönöm a receptet, ha kakaós csigát sütök mindig ez alapján fogom csinálni!

Törölt felhasználó

ma megcsináltam a hugicámnak meg az anyukámnak reggelire és nagyon ízlett nekik. A tesóm még meg is jegyezte, hogy "ez sokkal jobb mint a bolti". (és ez nagy szó) Ezért nagyon köszi a receptet :)

Törölt felhasználó

Ez mennyi lett, gyorsan fogy!!! :):)

Törölt felhasználó

Ma én is elkészítettem ezt a nagyon finom kakaós csigát azt még hozzá tenném a párom elég válogatós ha ételr?l van szó de erre még ? is azt mondta legközelebb is süssem meg.

Törölt felhasználó

Sziasztok, a tészta jó, de a kakaó nem olvadt össze a cukorral, por állagú maradt!:(

Törölt felhasználó

Kipróbáltam, bár picit módosítottam rajta, mert úgy éreztem, hogy a kakaópor nem nagyon akar összeolvadni a cukorral, így tettem bele egy pici mézet :) Valaki ajánlotta a vaníliás tejjel való meglocsolást is, és bejött! :) Jó ötlet, köszönöm. Elég kisebb karikákat vágni az elkészült rúdból, mert bedagadnak, mivel szépen kel? tésztája van! Ízletes-omlós, kiadós és nagyon finom!

Törölt felhasználó

Épp az imént vettem ki a második tepsit a süt?b?l, isteni jó lett! A cukros-tejes locsolás szerintem is kell rá, de egyébként nagyon szuper recept. Köszönöm!!! :-)

Törölt felhasználó

Kedves Lezsik! Az egy adagból kb mennyi lesz? (hány gáztepsinyi?) a választ el?re köszönöm, zsofosz

makrela

Elkészítettem! 3/2 arányban fehér liszt és teljes ki?rlés? liszt keverékéb?l, a kakaót pedig tejjel és vajjal s?r?re kikeverve készítettem és ezzel kentem meg a tésztát. Isteni finom lett! Köszönöm

bicek

Köszönöm a receptet, a tésztája nagyon finom. Én annyival egészíteném ki, hogy az igazán édes szájúaknak szerintem ennyi kakaóhoz több cukor is mehet. Én legközelebb 4-et is bátran bele teszek:) Ja igen, és félid?ben meglocsoltam tej és kevés olvasztott margarin keverékkel. (Zsofosz, nekem egy tepsiben elfért az egy adagnyi tészta)

Törölt felhasználó

Szia.Tegnap megsütöttem.Nagyon finom a tésztája.Mikor megkelt én kettévettem a tésztát és felét pizzás csigának csináltam.Nagyon puha omlós.

ritka

Itt ott kicsit változtattam én is, de klasszabb lett, mint az eddig használt receptem, pedig az sem volt rossz. :) Mi a laposabb csigákat szeretjük, így két tepsi is tele lett vele. .) A kakaó cukor por állagának elkerülésére megoldás lehet a locsolás, vagy egy kis puha margarinnal összekeverni, és így megkenni a tésztát .) köszi a receptet. le is cserélem a régit :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?