r
Nosalty Logó

Kakaós-burgonyás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagy Szandra
Kakaós-burgonyás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 333 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 1328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 254 kcal

Elkészítés

  1. Érdemes a kétféle tésztát külön dagasztani, minden hozzávalót elfelezve, de lehet egyben is készíteni, csak a végén a kakaóport a kidagasztott tészta feléhez hozzá kell dolgozni egy icipici folyadékkal.
  2. Elsőként a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy pici cukorral. Jó habosnak kell lennie.
  3. Közben a száraz anyagokat egy tálba átszitáljuk, beletesszük a kihűlt, áttört burgonyát, a tojást, a cukrot, majd az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni.
  4. Mikor már nagyjából jó a tészta, akkor beledolgozzuk a vajat. Ha nem külön készítettük a két tésztát, akkor itt kettéosztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
  5. Meleg helyen, kiolajozott tálban megkelesztjük a tésztákat.
  6. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelnek, ekkor elsőként a fehér tésztát kezünkkel szépen négyzet alakúra húzzuk, nagyon könnyen fog menni, jól kezelhető lágy a tészta, még lisztezni sem kell. A kakaóssal szintén ezt a műveletet végezzük el.
  7. A kakaós négyzetet ráhelyezzük a fehér tésztánkra és szépen szorosan feltekerjük, majd elkezdjük vékonyítani, sodorni, ezután félbehajtva összefonjuk, kört (császárzsemlére hajazó formát) készítünk belőle. És magunk fele szépen húzva tömörítjük a tésztát.
  8. A lényeg, hogy egy szép feszes bucit kapjunk, amit belehelyezünk szilikon vagy zsírpapírral kibélelt formába és újra megkelesztjük. Nekem elég volt 30 perc.
  9. Előmelegítjük a sütőt, az újra megkelt tésztát lekenjük tojássárgájával és opcionálisan megszórjuk mákkal.
  10. 25-30 perc alatt megsül. A burgonyától nagyon finom puha, foszlós a belseje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 372
  • Feltöltés dátuma: 2025. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-burgonyás kalács
Nagy Szandra 18 recept

Egy nagyon puha, légies kaláccsal szerettem volna meglepni a családot reggelire. Isteni lett, nem túl édes, lehet akár több részre osztani is, tölteni nutellával, csokoládéval. Mi felszeletelve vajjal kentük meg, tejeskávéval isteni. Bár akár egy jó házi lekvárral is finom lehet :).

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...